Οι 5 πιο “ευρωπαϊκές” πόλεις που δεν βρίσκονται στην… Ευρώπη

0

poleis

Εάν δεν αντέχετε τις μικροσκοπικές μερίδες, τα ποτά χωρίς πάγο και το ποδόσφαιρο, είτε είστε απλά ένας περίεργος που μισεί την Ευρώπη, αλλά κρυφά αναζητάτε την ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, παρακάτω βρίσκεται μια λίστα με τα πιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μέρη… που όμως δεν είναι στην Ευρώπη.

Δείτε τη λίστα σύμφωνα με τη huffingtonpost

Μόντρεαλ, Καναδάς

montreal

Το Μόντρεαλ είναι μία από τις μεγάλες πόλεις του Καναδά και η μεγαλύτερη της επαρχίας του Κεμπέκ. Σε ολόκληρη την πόλη είναι διάχυτη η γαλλική κουλτούρα, κάτι που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Οι κάτοικοι είναι δίγλωσσοι και είναι εντυπωσιακό το με πόση μαεστρία περνάνε από τα γαλλικά στα αγγλικά ή ακόμα και μπερδεύουν τις δύο γλώσσες σε ένα κράμα πολυγλωσσίας. Εάν βέβαια προσθέσετε και τους μη Καναδούς που μένουν εδώ, τότε άνετα το Μόντρεαλ μπορεί να θεωρηθεί μία σύγχρονη Βαβέλ.

Το Μόντρεαλ είναι μια πόλη που αξίζει να ζήσει κανείς ακόμη και για πάντα. Οι άνθρωποι εδώ αδιαφορούν πλήρως για το αν είσαι μετανάστης. Το Μόντρεαλ είναι ένα πραγματικά κοσμοπολίτικο κέντρο και γενικά υπάρχει μία αίσθηση ελευθερίας και μια βαθειά αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μελβούρνη, Αυστραλία

melbourn

Αναμφισβήτητα η Μελβούρνη είναι το cool παιδί της Αυστραλίας. Είναι ένα μέρος παθιασμένο με τις τέχνες, το φαγητό και τον καφέ, γεμάτο με αρχιτεκτονικά κοσμήματα, γκαλερί, εναλλακτικά βιβλιοπωλεία, καφετέριες και συναυλιακούς χώρους.

Η αυστραλιανή πόλη αρίστευσε στις κατηγορίες «Υποδομές», «Παιδεία» και «Υγεία». Το μεγαλύτερο ποσό στον προϋπολογισμό της Αυστραλίας -122 δισεκατομμύρια δολάρια- πηγαίνει σε κοινωνικές παροχές και πρόνοια, ενώ η ανεργία είναι χαμηλή (φέτος τον Ιούλιο 6,4%). «O πλούτος αυτής της πόλης είναι η πολυπολιτισμικότητά της. Ζουν εδώ πολλές εθνοτικές ομάδες, όμως δεν εκδηλώνονται πράξεις ρατσισμού.

Βοστώνη, ΗΠΑ

boston

Η Βοστώνη, πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, των ΗΠΑ, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις. Χαρακτηρίζεται από ακαθόριστη πολεοδομική διαρρύθμιση, με πολλά μικρά, στενά σοκάκια, μονόδρομους, κ.τ.λ. που δυσκολεύουν μεν την κίνηση αυτοκινήτων, αλλά δίνουν στην πόλη ένα χαρακτήρα εντελώς ιδιόρρυθμο.

Είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο σαν Πανεπιστημιούπολη, με τα επώνυμα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ (Harvard University), Ταφτς (Tufts University), Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), Brandeis University, και άλλα, πολλά απ’ αυτά ευρισκόμενα στο προάστιο της Βοστώνης, το Κέημπριτζ (Cambridge). Είναι πολιτιστικό και πανεπιστημιακό κέντρο των ΗΠΑ, και γι’ αυτό το λόγο είναι γνωστή σαν “Αθήνα της Αμερικής”.

Μεγάλο μέρος της Βοστώνης, η οποία ορίζεται από μια ένταση μεταξύ των παλαιών και των νέων, αποπνέει μια εκπληκτικά ευρωπαϊκή αίσθηση, που οφείλεται εν μέρει στην πλούσια αποικιακή της ιστορία.

Guanajuato, Μεξικό

mexico

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το Guanajuato, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι η πιο ευρωπαϊκή-τύπου πόλη, εκτός Ευρώπης. Οπουδήποτε! Πλούσια αρχοντικά, πλακόστρωτα δρομάκια και άριστα διατηρημένο αποικιακό κέντρο μιμούμενο μια γραφική ισπανική πόλη του 17ου αιώνα. Και όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, αυτοί οι δρόμοι είναι στενοί (τόσο πολύ έτσι ώστε τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να περάσουν από τους περισσότερους από αυτούς). Πολλές από τις εκκλησίες της πόλης έχουν ακόμη ορισθεί από την UNESCO ως μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής στην Αμερική.

Κεμπέκ, Καναδάς

kanadas

Όπως και το Μόντρεαλ έτσι και το Κεμπέκ έχει μια ισχυρή γαλλική αίσθηση. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή μιλούν γαλλικά αλλά ακόμα λόγω των τείχη που περιβάλλουν την πόλη, του Chateau Frontenac και της βαριάς μπαρόκ αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί παντού. Όπου και να περπατήσετε θα συναντήσετε ιστορικές πλάκες που περιγράφουν τις πολλές μάχες μεταξύ των Γάλλων και των Βρετανών.

ΠΗΓΗnewmoney.gr
Προηγούμενο άρθροΔιακινητής ηρωίνης επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Επόμενο άρθροΗ Ουγγαρέζα ρεπόρτερ και πρώην… πορνοστάρ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.