Η Ελλάδα στα ύψη – Τα μετάλλια στον στίβο

0

metallia

Ένας αθλητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με ευαίσθητη, ευμετάβλητη στα αλήθεια ψυχολογία, ο Αντώνης Μάστορας, και μία αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης που σπουδάζει στις ΗΠΑ γνωστική ψυχολογία, η Κατερίνα Στεφανίδη, φρόντισαν χθες στην Πράγα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με τον τρόπο τους, να μας αλλάξουν τη διάθεση και να προσφέρουν σε όλους τους Έλληνες χαμόγελο και περηφάνια.

Ο 24χρονος Αντώνης με νέο ατομικό ρεκόρ στα 2μ31 -όσο πέτυχε και ο νικητής Ρώσος Τσιπλάκοφ- πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος και πάλεψε μέχρι το τελευταίο του άλμα για το χρυσό στα 2μ34.

Η 25χρονη Κατερίνα είχε αυθυποβάλει, ως καλή ψυχολόγος, τον εαυτό της πριν από τον αγώνα ότι με απειλή του ατομικού της ρεκόρ 4μ77 θα φθάσει στο βάθρο των νικητών.

Με άλμα στα 4μ75 πήρε το ασημένιο μετάλλιο και έδωσε σκληρή μάχη για το χρυσό με τη Ρωσίδα Σιντόροβα. Οπως ακριβώς έπραξαν και πέρσι τα δύο κορίτσια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ζυρίχης που μάλλον αρχίζουν να αποκτούν τη γλυκιά συνήθεια να γεμίζουν παρέα τα σκαλοπάτια του βάθρου.

Και επειδή πάντα προηγούνται οι κυρίες, ιδιαίτερα ανήμερα της εορτής της γυναίκας, ας συνεχίσουμε με τον άθλο της Κατερίνας. Θέλετε να μάθετε τι είπε αμέσως μετά τον αγώνα της; «Θα ξεκουραστώ μία βδομάδα, θα φάω όσο θέλω, θα πάρω κάνα δυο κιλά και πάλι πίσω στις προπονήσεις». Και συνέχισε:

«Οταν ο πήχης ανέβηκε στα 4μ85 ένιωσα πολύ κουρασμένη στα πόδια. Εφθασα στην Πράγα την Τετάρτη από τις ΗΠΑ και επιστρέφω σήμερα και πάλι εκεί. Δύσκολα, κουραστικά ταξίδια. Επίσης, κατάλαβα στα άλματά μου στα 4μ85 ότι χρειάζομαι νέα κοντάρια για μεγαλύτερες επιδόσεις. Ωστόσο, δεν είμαι απογοητευμένη, ασημένιο μετάλλιο πέρυσι, ασημένιο φέτος με νέα ρεκόρ».

Οι νικήτριες στο αγώνισμα: Σιντόροβα (Ρωσία) 4μ80, Στεφανίδη 4μ75, Μπένγκτσον (Σουηδία) 4μ70, Κρασνόβα (Ρωσία) 4μ60, Κυριακοπούλου 4μ50 Φιάκ (Γαλλία) 4μ50.

Ο Αντώνης Μάστορας νιώθει ότι ξεκινάει τον δρόμο της υπέρβασης.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ηξερα ότι με 2μ31 μπορώ να πάρω μετάλλιο, αν και πίστεψα κάποια στιγμή και στο χρυσό. Ενιωθα ότι μπορούσα να περάσω τα 2.34. Εχω πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου Γιώργο Πομάσκι και σε όσους έκανα χαρούμενους», είπε ο Ελληνας πρωταθλητής που κερδίζει το δεύτερο μετάλλιο της καριέρας του μετά το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών κάτω των 23 ετών (2013).

Ο Μάστορας πήγε στον Πομάσκι όταν ο πρώτος προπονητής του στη Θεσσαλονίκη, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε, ο Γιώργος Τσούγκος, δεν τον άντεχε και με κοινή απόφαση τον έστειλε «πακέτο» στην Αθήνα.

Οι νικητές στο ύψος: Τσιπλάκοφ (Ρωσία) 2μ31, Μάστορας (Ελλάδα)/Τσεζάνι (Ιταλία) 2μ31, Σουστόφ (Ρωσία) 2μ28, Μπάμπα (Τσεχία) 2μ28, Προτσένκο (Ουκρανία) 2μ28.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

stivos

stivos 1

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΧιόνια και βροχές έπνιξαν τη Βόρεια Ελλάδα – Ένας νεκρός από τροχαίο λόγω της κακοκαιρίας – Σε ανησυχητική άνοδο η στάθμη του Έβρου
Επόμενο άρθροΝέο πρόγραμμα για 8.000 ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 18-24 ετών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.