Χωρίς εξετάσεις η εισαγωγή στα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία

0

7d4daa6d1a0a750eb4bb9685d96084ec_L

Την ανάγκη να λειτουργήσουν σε νέα βάση και λογική τόσο τα Πειραματικά όσο και τα Πρότυπα σχολεία τόνισε σε συνέντευξη του ο υπ. Παιδείας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Μπαλτάς, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στην Τρίτη Λυκείου φέτος, η βαθμολογία στην πρώτη και δεύτερη τάξη δεν συνυπολογίζεται στον εισαγωγικό βαθμό για το Πανεπιστήμιο, διατηρείται ο βαθμός προαγωγής στον μέσο όρο 9,5, όπως διατηρούνται για φέτος και οι εξετάσεις στα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία.

Ο υπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στη δομή και τον τρόπο εισαγωγής τόσο στα Πειραματικά όσο και τα Πρότυπα σχολεία στα οποία όπως επισήμανε γίνεται αρκετή δουλεία και στο παρελθόν από αυτά έχουν αποφοιτήσει σπουδαίοι φοιτητές.

«Δεν είμαστε εναντίον των εξετάσεων, αλλά αυτές είναι ένα τεράστιο ο φορτίο, δεν θέλουμε τα παιδιά να έχουν το άγχος αυτό», σημείωσε. Η Αριστεία όταν γίνεται σφραγίδα βαραίνει τον μαθητή και σε αυτό είμαι ιδεολογικά αντίθετος πρόσθεσε ο υπουργός.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΑνεστάλη η στάση εργασίας του τραμ για αύριο
Επόμενο άρθροΣτα χνάρια της Ελλάδας η Ρωσία – Εγείρει θέμα αποζημιώσεων από την Γερμανία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.