Τρεις ανήλικοι πιτσιρικάδες αποτελούσαν σπείρα με λεία πάνω από 17.000 ευρώ

0

ImageHandler (1)Τρεις πιτσιρικάδες με πλούσιο παρελθόν σε διάφορες παρανομίες, αποτελούσαν βασικά στελέχη μιας σπείρας που δρούσε από τις 30 Οκτωβρίου του 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Στο διάστημα ως την εξάρθρωσή της, είχε διαρρήξει 23 σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα και είχε διαπράξει μια ληστεία και εμπρησμούς κλεμμένων φορτηγών.

Πάνω από 17.000 ευρώ ήταν η αξίας της λείας της συμμορίας, που είχε αρπάξει συνολικά μετρητά ύψους 1.615 ευρώ, κοσμήματα, 26 ηλεκτρονικές συσκευές, τρεις φορητούς υπολογιστές και ένα σταθερό, ένα tablet, ένα γεωργικό μηχάνημα, έξι κινητά, ένα ρολόι, διάφορα έγραφα, 15 δίκυκλα από τα οποία οκτώ και δυο Ι.Χ. φορτηγάκια που βρέθηκαν καμένα! Σε μία περίπτωση, οι νεαροί δράστες σταμάτησαν το όχημα που οδηγούσε μια 36χρονη Γεωργιανή και άρπαξαν από το εσωτερικό του ένα κινητό. Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Ασφαλείας, βρέθηκαν το tablet, μία ηλεκτρονική συσκευή, το ρολόι και ένας κινητήρας με ξυσμένο αριθμό που ερευνάται σε ποιον ανήκει.

Διακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ξάνθης , η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε οικίες, επιχειρήσεις, γραφεία και οχήματα, καθώς επίσης και κλοπές οχημάτων, στην Περιφερειακή Ενότητα. τα στοιχεία έξι (6) μελών της ομάδας, ημεδαπών, 17, 15 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία,. Δύο από τα μέλη της ομάδας, ηλικίας 17 και 20 ετών, κατηγορούνται επίσης για εμπρησμό.

Δύο από τους δράστες ηλικίας 17 και 15 χρόνων κρατούνται ήδη, ο ένας σε φυλακές και ο άλλος σε Κατάστημα Κράτησης και Ίδρυμα Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης. Άλλος ένας 15χρονος και τρεις ακόμη ηλικίας, 27, 20 και 18 χρόνων ταυτοποιήθηκαν, ενώ για έναν 28χρονο προέκυψε ότι συμμετείχε σε μια από τις διαρρήξεις. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος όλων για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της σπείρας.

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΈλληνας 102 ετών είναι ο πιο ηλικιωμένος οδηγός της Ευρώπης
Επόμενο άρθρο2ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Εκδήλωση για το πρόγράμμα Comenius
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.