Πώς θα επιστρέψουν οι 3.500 απολυμένοι στο δημόσιο –νέο σύστημα αξιολόγησης και πειθαρχικών κυρώσεων

0

65456Το πλαίσιο της νέας πολιτικής σε επίπεδο επαναπρόσληψης απολυμένων,  αξιολόγησης υπαλλήλων και επιβολής κυρώσεων στους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς περιγράφει ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει «όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου- περίπου 3.500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους» και συμπληρώνει ότι ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις. Ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός θεωρεί  αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν «δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω».

Στη συνέντευξη προαναγγέλλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων υπογραμμίζοντας ότι  οι σχετικές λεπτομέρειες  θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό.

Σχετικά με την αξιολόγηση επισημαίνει ότι θα προχωρήσει και τονίζει πως  «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα».  Τέλος διατυπώνει την άποψη ότι η αξιολόγηση  όπως ίσχυε στο παρελθόν, όπου όλοι ήταν άριστοι δεν μπορεί να συνεχιστεί.  «Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησης που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΟι Κρήτες Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κόβουν την πίτα τους
Επόμενο άρθροBloomberg: “Η Μέρκελ αποφεύγει τον Τσίπρα”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.