Εγκρίθηκε από το Eurogroup η λίστα της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις

0

Εγκρίθηκε από το Eurogroup, το απόγευμα της Τρίτης, η λίστα της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να εφαρμόσει η Ελλάδα μέσα στις επόμενες 120 ημέρες.

ta nea24«Το Eurogroup ενέκρινε την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί. «Η συμφωνία απέτρεψε μια άμεση κρίση» πρόσθεσε.

«Το Eurogroup ενέκρινε την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Η συμφωνία μπορεί να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κατάλογος κοινοποιήθηκε μέσω του Euroworking Group στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και στις 15.00 ώρα Ελλάδας άρχισε η τηλεδιάσκεψη της Ευρωομάδας (Eurogroup), η οποία διήρκεσε μία ώρα.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ήταν σε ανοικτή συνεννόηση το Σαββατοκύριακο με τους θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε τα μεσάνυχτα τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Πηγή της ΕΕ, που επικαλείται το Reuters, αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η λίστα είναι εκτενής και αποτελεί μια έγκυρη αφετηρία για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Επαρκώς περιεκτική» η λίστα

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε η πηγή και προσέθεσε:

«Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Την έγκαιρη λήψη της λίστας επιβεβαίωσαν μέσω twitter τόσο ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, όσο και η αναπληρώτριά του Μίνα Αντρέεβα. Και οι δύο ανέφεραν ότι η λίστα με τα μέτρα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ληφθεί εγκαίρως.

ΠΗΓΗtanea.gr
Προηγούμενο άρθροΤέλος η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έρχεται διορισμός αναπληρωτών
Επόμενο άρθροΗ μαφία των φυλακών τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.