Είχε γεμίσει “Κοριούς” η Νέα Φιλαδέλφεια – Κυνηγητό σε πολυκατοικία!!!

0

5189829898Πρόστιμο συνολικού ύψους 145.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΟΤΕ καθώς δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή παραβιάσεων του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικύρωσε σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αφορούν σε τρία περιστατικά τοποθέτησης κοριών στα ΚΑΦΑΟ, κ.λπ. του ΟΤΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.

Όπως αναφέρεται στις αποφάσεις του ΣτΕ, σε περιπτώσεις ευρημάτων υποκλοπών  ο τηλεπικοινωνιακός φορέας έχει υποχρέωση από τη νομοθεσία να ενημερώνει αμέσως την Αρχή, προκειμένου υπάλληλός της να είναι παρών κατά την αφαίρεση των κοριών καθώς και κατά τη διενέργεια των ανακρίσεων.

Αντίθετα, ο ΟΤΕ υποστήριξε, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει για τα περιστατικά υποκλοπών την Αρχή, αλλά και αν ακόμα υποτεθεί ότι ο νόμος προβλέπει την υποχρέωση να παρίσταται εκπρόσωπος της ΑΔΑΕ κατά τις ανακριτικές πράξεις, αυτός που πρέπει να ενημερώσει την Αρχή είναι η Αστυνομία ή η Εισαγγελία και όχι ο ΟΤΕ.

Ωστόσο, το ΣτΕ απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, κρίνοντας ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 19 Συντάγματος) που εξασφαλίζουν το απόρρητο των επικοινωνιών, αλλά και  την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ρητά προβλέπεται η υποχρέωση των τηλεφωνικών παρόχων να ενημερώνουν αμέσως για ζητήματα ασφαλείας και απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα παρεμποδιζόταν η αποτελεσματική άσκηση του έργου της ΑΔΑΕ, η οποία είναι αυτοτελής και ανεξάρτητη Αρχή  και  η ύπαρξη της δεν συνδέεται με τις ενέργειες των άλλων Αρχών, «έστω και  των δικαστικών».

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – Κυνηγητό σε πολυκατοικία

Μέσα σε πολυκατοικία στα Νέα Φιλαδέλφεια κυνηγούσαν και τελικά συνέλαβαν άτομο που τοποθετούσε κοριό, ενώ κουβαλούσε πάνω του όλα τα αναγκαία σύνεργα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Συγκεκριμένα, υπέπεσε στην αντίληψη υπάλληλοι του ΟΤΕ ότι άγνωστος «μαστόρευε» σε υπαίθριο κατανεμητή του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο άγνωστος αυτός αφού άφησε ανοικτό τον υπαίθριο κατανεμητή μπήκε στην συνέχεια στην απέναντι πολυκατοικία και έπιασε δουλεία στον εσωτερικό κατανεμητή της πολυκατοικίας.

Ο υπάλληλος του ΟΤΕ μπήκε και αυτός στην πολυκατοικία και ζήτησε από το άγνωστο άτομο να πληροφορηθεί τι έκανε εκεί στον κατανεμητή της πολυκατοικίας.

Τότε ο άγνωστος το έβαλε στα πόδια, ανεβαίνοντας τους ορόφους τον ένα μετά τον άλλο, επιχειρώντας να διαφύγει από την ταράτσα της πολυκατοικίας.

Όμως εγκλωβίστηκε στον τελευταίο όροφο και αφού ο υπάλληλος του ΟΤΕ ειδοποίησε το «100», συνελήφθη τελικά από την Αστυνομία.

Στην τσάντα του βρέθηκαν κασετόφωνα, κασέτες, ανιχνευτές, χειροτηλέφωνο, κλειδιά ασφαλείας κατανεμητών και κατσαβίδια. Όλα τα εργαλεία κατασχέθηκαν.

Τα άλλα τρία περιστατικά τηλεφωνικών υποκλοπών για τα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα από την ΑΔΑΕ στον ΟΤΕ εξελίχθηκαν σε νησί του Αιγαίου.

Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια ελέγχου τηλεφωνικής γραμμής συνδρομητή, υπάλληλος του ΟΤΕ διαπίστωσε ότι ένας πόλος του καλωδίου σύνδεσης (ραζίμ όπως λέγεται) που αντιστοιχούσε στην γραμμή που πραγματοποιούσε τον έλεγχο, είχε κοπεί και είχε παρεμβληθεί κοριός (πομπός μεταδόσεως συνομιλιών).

Ο ΟΤΕτζής αφαίρεσε τον κοριό και τον παρέδωσε στην Αστυνομία.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
Προηγούμενο άρθροΠροσοχή! Συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού από την αφρικανική σκόνη!
Επόμενο άρθροΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ηπειρος – Εκκενώθηκαν χωριά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.