Έπεσε και ο Φράχτης του Έβρου…

0

evros_frahtisΟύτε ο φράχτης στη συνοριακή γραμμή του Έβρου δεν άντεξε τη μανία των φυσικών φαινομένων. Τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από τη Βουλγαρία πλημμυρίζοντας την κοίτη του ποταμού παρέσυραν ακόμα και τον φράχτη που είχε στηθεί για να ανακόψει το μεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του βορέας magazin ένα κομμάτι το φράχτη έχει πέσει, ενώ το σύνολο του έργου μόλις που βρίσκεται πάνω από τα νερά που έχουν σκεπάσει την περιοχή των Καστανεών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει τη Βουλγαρία υποχρέωσαν τις αρχές της γειτονικής χώρας να ανοίξουν το φράγμα του Ιβαήλογκρατς απελευθερώνοντας χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στον Έβρο. Τα νερά έχουν ήδη εισχωρήσει στον ποταμό Άρδα και κατευθύνονται προς την κοίτη του Έβρου.

Ήδη έχει αποκλειστεί μεγάλο μέρος της Εθνικής Οδού Ορεστιάδας – Ορμενίου που οδηγεί στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα επειδή τα νερά έχουν καλύψει το οδόστρωμα, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο τελωνείο στις Καστανιές που έχει προσωρινά αναστείλει τη λειτουργία του.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Τουρκία, όπου λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων έχει πλημμυρίσει ο δρόμος από το συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές προς την Ανδριανούπολη.

Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν και μέσα στον οικισμό των Καστανιών χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες ή καταστήματα, ενώ από τα νερά που έχουν εισχωρήσει στην ελληνική πλευρά καταστράφηκε σε μήκος εκατό περίπου μέτρων και ένα μέρος του αποτρεπτικού φράχτη στον βόρειο Έβρο.

Μετά την ολοκλήρωση της πρωινής συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας ΑΜΘ και όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, «παρατηρούμε την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινόμενων και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όποτε χρειαστεί».

 

ΠΗΓΗzarpa.gr
Προηγούμενο άρθροΣχόλιο του πρώην αντιπροέδρου του ΠΠΙΕΔ για τις “καταγγελίες Βασιλόπουλου”
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης Γαβριήλ: Στην Ελλάδα έχει λείψει η μέση οδός, η κοινή λογική…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.