Ηλικιακό όριο θεσπίζεται για την εισαγωγή στις Σχολές Καλών Τεχνών

0

καλες τεχνεςΑπόφαση του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ θεσπίζει ηλικιακό όριο για την εισαγωγή μαθητών στις Σχολές Καλών Τεχνών αφού θεσπίζει ότι για να εισαχθεί ο ενδιαφερόμενος που έχει απολυτήριο Γυμνασίου δεν μπορεί να εισαχθεί εάν δεν έχει «κλείσει» τα 20 έτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δικαίωμα συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών έχουν:

α) οι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού.

β) Σε ποσοστό μέχρι 15% επί του εκάστοτε οριζόμενου αριθμού εισακτέων ως κάτοχοι απολυτηρίου τριταξίου Γυμνασίου ή ενδεικτικού προαγωγής από αντίστοιχη τάξη εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού που έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση διαπιστωμένη με απόφαση της Επιτροπής Εισιτηρίων Εξετάσεων της Σχολής.

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις οι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου, μπορούν να εισαχθούν στις σχολές Καλών Τεχνών μόνον εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 20 έτη.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Προστατεύουμε τα Κυπαρίσσια”
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του Τοπικού ΣΥΡΙΖΑ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.