Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

0

34653253453Τραγικό τέλος στο θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους στις πλημμύρες. Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης και ο 48χρονος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στο Κιλκίς, ενώ νωρίτερα νεκρός στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού είχε βρεθεί και ένας κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο άνδρας εντοπίστηκε να κινδυνεύει την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες φώναζε σε βοήθεια για αρκετή ώρα, κρατημένος από δέντρο, όταν εντοπίστηκε από περαστικό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 μάλιστα, είπε στον περαστικό να μην μπει στο ποτάμι και παρασυρθεί και εκείνος.

Τελικά φαίνεται πως δεν κατάφερε ωστόσο να κρατηθεί από και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στο χωριό Άσπρο του Κιλκίς, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι. Ένας από τους επιβαίνοντες κατάφερε να βγει αλλά ο άλλος εγκλωβίστηκε και τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έχασαν δύο ακόμη άτομα τη ζωή τους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σάντα Κιλκίς βρέθηκε νεκρός 77χρονος αγρότης, ο οποίος προσπάθησε με το τρακτέρ του να διασχίσει την κοίτη ενός χειμάρρου, όμως το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ανατράπηκε.

Τρεις μέρες αργότερα, την περασμένη Τρίτη, 63χρονος που οδηγούσε το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου – Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σημειώνεται πως αρκετές περιοχές του Έβρου κηρύχθηκαν την Τετάρτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην περιοχή πλημμύρισε έκταση συνολικά πάνω από 80.000 στρέμματα, ενώ οι μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο γίνονται μετ’ εμποδίων. Σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες παρουσιάστηκαν και σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα εδώ και ημέρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίπτωση μίας έκτακτης ανάγκης και για το σχολείο των παιδιών.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο.

Σήμερα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους έντονες θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Έβρο

Υπενθυμίζεται πως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές του Εβρου και συγκεκριμένα οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, μετά από αίτημα των τοπικών αρχών.

Στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Προβλήματα σε Μακεδονία και Κιλκίς

Σοβαρά προβλήματα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Στο νομό Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική δέχθηκε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 80 κλήσεις, από τις οποίες χρειάστηκε να επέμβει σε 20 αντλήσεις υδάτων και σε πέντε κοπές δένδρων, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε και σε τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματά τους που παγιδεύτηκαν στα νερά, σε παράπλευρη οδό της ΠΑΘΕ, καθώς και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν.Μουδανιών, στο ύψος της γέφυρας του Ρυσίου.

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν τέσσερα μέλη οικογένειας από το σπίτι τους, στη Νέα Ιωνία, όταν λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού, πλημμύρισε η αυλή του σπιτιού τους.

Στο νομό Κιλκίς, η Πυροσβεστική προέβη σε 15 αντλήσεις υδάτων και σε έναν απεγκλωβισμό οδηγού από όχημα, ενώ στη Χαλκιδική χρειάστηκε να προβεί σε 31 αντλήσεις υδάτων και σε απεγκλωβισμό οδηγού από όχημα που βρέθηκε σε ρέμα.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν επίσης στην κίνηση των οχημάτων από τη δυνατή βροχή και την υπερχείλιση χειμάρρων στο νομό Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΕκτός πανεπιστημίων 80.000 φοιτητές
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Υπάρχει θέμα ακύρωσης της προσφυγής των 17 στο ΣτΕ;;;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.