Ελαφρώς αυξημένος ο προϋπολογισμός για τους Δήμους

0

ntinopoulos-Τη διαβεβαίωση ότι  δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περικοπή στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, έδωσε με συνέντευξή του στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος.
«Δεν περικόπτεται απολύτως τίποτα. Ο προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης είναι ακριβώς αυτός που ήταν και πριν από ένα χρόνο, δηλαδή το 2014» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «ο προϋπολογισμός ήταν 2,9 δισ. ευρώ το 2014 και το 2015 είναι 2,917 δις».

«Ο προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης είναι ο ίδιος και ίσως λίγο αυξημένος σε σχέση με το 2014. Δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές. Πρέπει να πούμε ότι και οι δήμοι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, δηλαδή, στους πόρους που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις επιχορηγήσεις οι οποίες δίνονται στα σχολεία και στις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές δαπάνες τους, καθώς επίσης και για την θέρμανση των μαθητών, ειδικά στις ακριτικές περιοχές. «Όλα τα σχολεία θα έχουν κανονικά θέρμανση, εφόσον βεβαίως αυτοί οι οποίοι είναι αρμόδιοι στις σχολικές επιτροπές προμηθευτούν εγκαίρως το πετρέλαιο» ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος

Σε ό,τι αφορά την εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα υποστήριξε ότι επετεύχθησαν οι στόχοι. «Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα της τρόικα, με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε αυτό και να έχουμε πολλά αιτήματα από δήμους που θέλουν παράταση της εθελουσίας διαδημοτικής κινητικότητας» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΤο αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στη Μάνδρα & νέα ενστάση!
Επόμενο άρθροΕγινε η συνάντηση πατέρα Ρωμανού με Σαμαρά (video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.