Νέα Φιλαδέλφεια: Ρεπορτάζ για τις καταλήψεις Σχολείων (photos)

0

Κύμα καταλήψεων στην Ελλάδα από τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Καταλήψεις που για πρώτη φορά “κανονίστηκαν” μέσω Facebook.

Τι ζητούν οι μαθητές

“Αφορμή για τις καταλήψεις είναι οι αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τη δημιουργία της Τράπεζας Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.”

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα

Καταρχήν το μοναδικό σχολείο που πήρε μέρος στην κατάληψη ήταν το 2ο Γυμνάσιο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Λέμε “ήταν” γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας, από Πέμπτη 6 Νοέμβρη οι konstantinidhsμαθητές αποφάσισαν να επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους.

Το Fx έκανε το σχετικό ρεπορτάζ στο σχολείο την Τετάρτη (5/11) το μεσημέρι. Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ δεν είδαμε κάποιο μαθητή στο περιβάλλοντα χώρο ή στα προαύλια του σχολείου (πιθανόν να ήταν στους εσωτερικούς χώρους). Μάλιστα το πρωί ο τηλεοπτικός σταθμός Αnt1, είχε live ρεπορτάζ από το σχολείο στο οποίο μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Φ.Χ. κύριος Τάσος Κωνσταντινίδης. Διευκρινίζουμε επίσης ότι την συγκεκριμένη μέρα όλα τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω των εκλογών των καθηγητών.

Δείτε και το σχετικό φωτορεπορτάζ:

 

Προηγούμενο άρθροΤο Facebοοκ, οι καταλήψεις, και η παρέμβαση του εισαγγελέα…
Επόμενο άρθροΚάλεσμα για Μαθητική πορεία των σχολείων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας την Πέμπτη (6/11)!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.