Το θέμα ανέδειξε ο γνωστός Φιλαδελφειώτης Κώστας Ευαγγελινός μέσα από το πολύ ενημερωμένο blog του:

Φέτος συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Κάντε ΚΛΙΚ, να δείτε την Ε.τ.Κ του 1934
Κάντε ΚΛΙΚ, να δείτε την Ε.τ.Κ του 1934

Συγκεκριμένα το 1934 με το Προεδρικό Διάταγμα «Περί αναγνωρίσεως δήμων και κοινοτήτων εν τω νομώ Αττικοβοιωτίας» οι δύο συνοικισμοί, μέχρι τότε, αναγνωρίζονται ως Κοινότητες, αφού αποσπάσθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων (ΦΕΚ 22Α/1934). Με το ίδιο διάταγμα ο οικισμός της Μαδύτου αποσπάσθηκε και αυτός από τον Δήμο Αθηναίων και ενσωματώθηκε στην Κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Έχω τη γνώμη το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο του νέου πλέον Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, πρέπει να διοργανώσει σχετικές επετειακές εκδηλώσεις, χρόνος είναι μικρός βέβαια μέχρι το τέλος της χρονιάς, δε χάθηκε ο κόσμος αν ορισμένες από τις εκδηλώσεις γίνουν ή επεκταθούν και στον επόμενο χρόνο του 2015.
Η ενεργός συμμετοχή συμπολιτών στην διοργάνωση εκδηλώσεων θα συμβάλει ώστε οι παλαιότεροι να θυμηθούν και οι νεώτεροι να γνωρίσουν πληρέστερα πτυχές της ιστορίας της πόλης και των ανθρώπων της

Τα σχόλια από εμάς είναι περιττά. Απλά ελπίζουμε ο Δήμος Φ.Χ. να αδράξει την ευκαιρία και να τιμήσει τα 80 χρόνια της πόλης μας με εκδηλώσεις κυρίως ιστορικού περιεχομένου. Είναι μια ευκαιρία τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι αυτής της πόλης, να γνωρίσουν την ιστορία της.

To Fx, από την πλευρά του θα προσπαθήσει να συλλέξει και να ψηφιοποιήσει υλικό από την ιστορία της πόλης. Όποιος έχει οτιδήποτε (φωτογραφίες, βίντεο, βιβλία, αντικείμενα κλπ), μπορεί να επικοινωνήσει μέσω e-mail μαζί μας: info@fx-news.gr

Προηγούμενο άρθρο240 φορές περισσότερο διαρκεί η στεναχώρια…
Επόμενο άρθροΤο παραμύθι με τον βαρύτερο χειμώνα… & ο μάγος της φυλής!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.