ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α (Φ.Χ): Συζήτηση στο Πνευματικό κέντρο Ν.Φιλαδέλφειας την…

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

antarsya-nfΑΝΑΤΡΟΠΗ! –ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μοιάζει σαν το πληγωμένο θηρίο. Όσο καταλαβαίνει ότι πλησιάζει το τέλος της, τόσο πιο επικίνδυνη και επιθετική γίνεται. Έτσι προσπαθεί να τελειώσει στον λίγο χρόνο που της έχει απομείνει ό,τι δεν είχε κατορθώσει να διεκπεραιώσει το προηγούμενο διάστημα.
Η επίθεση στα τελευταία ψήγματα εργασιακών δικαιωμάτων θα ολοκληρώσει και θα θεσμοποιήσει τον πιο μαύρο εργασιακό μεσαίωνα, ολοκληρώνοντας την μετατροπή της εργασίας σε πεδίο βάρβαρης εκμετάλλευσης από την εργοδοσία. Τα όνειρα της νέας γενιάς κλείνονται σε «επιταγές ανεργίας» που διαιωνίζουν τη φτώχεια για αυτούς και την κερδοφορία για το κεφάλαιο.

Παράλληλα, διαμορφώνεται ένα ιδιόμορφο καθεστώς το οποίο ακρωτηριάζει βασικές λαϊκές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. Η καταστολή και ο αυταρχισμός γίνονται απαραίτητο συμπλήρωμα της κυρίαρχης πολιτικής, προκειμένου να τσακιστούν οι αντιδράσεις, ενώ χρήσιμη εφεδρεία για το σύστημα παραμένει η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, παρά τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα μέλη της.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει απτόητος την ξέφρενη κούρσα της «προσαρμογής» σε ρεαλιστικότερες θέσεις, επιλέγοντας την πρακτική του ώριμου φρούτου και του κοινοβουλευτικού δρόμου προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση. Καμιά προσπάθεια συμβολής στην ανάπτυξη κινήματος σε αντικυβερνητική κατεύθυνση. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο από ένα πολιτικό σχηματισμό που δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο, το βασικό πεδίο άσκησης πολιτικής δηλαδή τα ιερά και τα όσια των αγορών, των κοστολογημένων προγραμμάτων, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών; Πού δεν αμφισβητεί την ίδια την ΕΕ και το ΕΥΡΩ που είναι η ουσία των μνημονίων και της αντεργατικής πολιτικής;
Σε αυτά τα πλαίσια σημαντικές είναι και οι ευθύνες του ΚΚΕ που δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει τη σημασία των μαζικών ενωτικών αγώνων και της κοινής δράσης με όλους, χωρίς αποκλεισμούς των δυνάμεων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος, που θέλουν να συμβάλλουν  στην αντίσταση και την αντεπίθεση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Οχυρωμένο πίσω από μια ακραία σεχταριστική αντίληψη αντιμετωπίζει εχθρικά όποιον δεν συμφωνεί μαζί του και ουσιαστικά συμβάλλει στην διατήρηση της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης.

Εμείς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος που υπάρχει για το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, είναι αυτός της μαχητικής εισβολής τους στο προσκήνιο. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει έστω και η παραμικρή παραχώρηση από την κυβέρνηση των μνημονίων και το κεφάλαιο, αν δεν εκβιάζεται από ένα μαχητικό ταξικά ανασυγκροτημένο, σύγχρονο, εργατικό κίνημα. Δεν έχουμε καμία εκλογική αυταπάτη, ούτε ακολουθούμε την τακτική του ώριμου φρούτου που θα σαπίσει από μόνο του και θα πέσει.

Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή, αντεργατική της πολιτική, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη πλειοψηφικού μαχητικού διεκδικητικού εργατικού κινήματος, η ύπαρξη μορφών συλλογικοτήτων, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

Για όλα αυτά, για τη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης αλλά και την καθημερινότητα, για την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε καλούμε να πάρεις μέρος στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωσή μας, που θα γίνει :

Πέμπτη 13 Νοέμβρη στις 19.00
στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, Νικολάου Τρυπιά 45,
με ομιλητές τα μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής:
ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΥΛΙΑΤΟ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΤΣΟ.

Προηγούμενο άρθροΜήπως να το ελέγξουμε;;;
Επόμενο άρθρο“Μόνο Άλσος” στα δημοτικά κτήρια…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.