Thank you, Hellas!

0

098765432

Συγκινητικές εικόνες κατέφθασαν από το Λιμάνι του Πειραιά, όπου σήμερα το πρωί κατέπλευσε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» που μετέφερε Έλληνες και ξένους υπηκόους από την φλεγόμενη Λιβύη.

Στις 8.30 το πρωί η φρεγάτα κατέπλευσε στην Ακτή Ξαβερίου, στον Πειραιά, μεταφέροντας 186 πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την από τη Λιβύη σε μία κινηματογραφική επιχείρηση της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν συνολικά 186 πολίτες εκ των οποίων 77 από την Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της Πρεσβείας), 78 από την Κίνα, 10 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 12 από την Κύπρο, 7 από το Βέλγιο, 1 από την Αλβανία και 1 από τη Ρωσία.

Τους ξένους υπηκόους υποδέχθηκαν αξιωματούχοι των πρεσβειών των χωρών τους στην Αθήνα.

345Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ αυτών ήταν ο Κινέζος πρέσβης ο οποίος, ευχαρίστησε το πλήρωμα της φρεγάτας για την υποστήριξη της Ελλάδας στις κινεζικές προσπάθειες για αποχώρηση πολιτών της από τη Λιβύη. Αντίστοιχες ευχαριστίες εξέφρασαν και οι άλλοι αξιωματούχοι των ξένων πρεσβειών.345

Μάλιστα, στο λιμάνι ομάδα Κινέζων κράτησαν ένα πανό στα εθνικά τους χρώματα (κόκκινο – κίτρινο) που έγραφε: «Ευχαριστούμε Ελλάδα».

Με μέριμνα του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες πρεσβείες έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τη φιλοξενία των αλλοδαπών υπηκόων και για την αποχώρησή τους από την Ελλάδα

76543

Πώς έγινε η επιχείρηση

Υστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ) το ΣΑΛΑΜΙΣ κατέπλευσε το απόγευμα της Πέμπτης στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης, οπότε ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.
Επέστρεψαν από το χάος της Λιβύης

Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι και η επιβίβαση των πολιτών έγινε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω, όμως, του μεγάλου ύψους των κυμάτων, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους. Έτσι η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.
Επέστρεψαν από το χάος της Λιβύης

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα, οι άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

 

Προηγούμενο άρθροΘα “ψαρέψει λαβράκια” το ΣΔΟΕ…
Επόμενο άρθροΣεισμός 6,1 ρίχτερ στην Κίνα! Εκατοντάδες νεκροί… (βίντεο την ώρα του σεισμού)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.