Mοντέρνο ποδόσφαιρο, από το Ρίο μέχρι την Ν. Φιλαδέλφεια…

0

1

“Οι Βραζιλιάνοι που αγαπάνε όσο τίποτε άλλο το ποδόσφαιρο, διαδηλώνουν καθημερινά και συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής απαιτώντας τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν να δίνονταν για κοινωνικές ανάγκες.

Τι σχέση έχει αυτό το ποδόσφαιρο με το πιο λαϊκό άθλημα του κόσμου; Τα εργατικά ατυχήματα, οι επιθέσεις στις φαβέλες, τα θύματα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και άλλα πολλά κρύβονται πίσω απ’ τη λάμψη του ποδοσφαίρου των πολυεθνικών.

Το μοντέρνο ποδόσφαιρο υπό την αιγίδα των ΦΙΦΑ και των ομοσπονδιών κάθε χώρας προσπαθεί να αλλάξει τη γνήσια μορφή του ποδοσφαίρου και να το μετατρέψει σε μία επιχείρηση δισεκατομμυρίων. Από τις αλάνες που παίζαμε μικροί, φτάσαμε στις γκλαμουράτες διοργανώσεις και στον χορό των δισεκατομυρίων των πολυεθνικών.

Μερικά χιλιόμετρα κοντά μας οι ομοιότητες φαντάζουν τρομακτικές. Η περίφημη “ανάπτυξη” για το καλό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού χτυπάει και τη δική μας πόρτα. Για τα κέρδη ανωνύμων εταιριών, ξεριζώνονται δέντρα, αλλάζουν συντελεστές δόμησης κατά το δοκούν, πετάνε τα ερασιτεχνικά σωματεία από το σπίτι τους για να φτιαχτούν εμπορικά κέντρα με πρόφαση πάντα ένα γήπεδο. Τα παραδείγματα είναι πολλά και με πιο πρόσφατο τη Νέα Φιλαδέλφεια…

Για αυτά και για άλλα πολλά θα γίνει εκδήλωση στο πάρκο Μπακογιάννη (ΤΥΠΕΤ), στα Βριλήσσια, την Τετάρτη (02/07) στις 20.00…”

Προηγούμενο άρθροΑναβλήθηκε τελικά η συνεδρίαση στο ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Τσίπρα!
Επόμενο άρθρο“Συμβιβαστική λύση για την Αγιά Σοφιά”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.