Με επιτυχία η εκδήλωση των Μικρασιατών Φ.Χ.! (photos)

0

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας «Οι αλησμόνητες πατρίδες» τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Μουσείο Μικρασιατών Φιλιώς Χαϊδεμένου) με θέμα την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Ο Βυζαντινός Καβάφης».
Η Αρετή Παπαδοπούλου, ταμίας του Δ.Σ., καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χρήστος Τριανταφύλλου αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους και την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Δ.Σ., αναφέρθηκε στην ταινία-ντοκιμαντέρ που είναι παραγωγή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, υπό την επιστημονική εποπτεία της πρυτάνεως Ελένης Αρβελέρ. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε το Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και ιδιαίτερα την κ. Αρβελέρ για την εμπιστοσύνη τους, καθώς η ταινία αυτή προβλήθηκε με την υποστήριξη του.

Κατόπιν ο Χρήστος Τριανταφύλλου κάλεσε τη μαθήτρια Πηνελόπη Μαντέλου (μικρασιατικής καταγωγής) του Λυκείου Νέας Χαλκηδόνας, η οποία πήρε το πρώτο βραβείο, για την απαγγελία ποιημάτων Κωνσταντίνου Καβάφη από το Κολέγιο Αθηνών & Ψυχικού, να απαγγείλει το γνωστό σε όλους ποίημα του Κ.Καβάφη «Η πόλις».
Στη συνέχεια της δόθηκε από το Δ.Σ. ένα συμβολικό δώρο για τη προσπάθειά της αυτή.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ διάρκειας περίπου 50 λεπτών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι ο Σύνδεσμος θα πραγματοποιήσει από το Σεπτέμβριο το Ετήσιο Μνημόσυνο των Μικρασιατών, το καθιερωμένο «κρασάκι» των φίλων και των μελών του, διήμερη εκδρομή, καθώς επίσης προετοιμάζονται ήδη από το Δ.Σ. οι «Εκδηλώσεις Μνήμης» για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και τον εορτασμό της πολιούχου της Νέας Φιλαδέλφειας «Παναγίας της Βουρλιώτισσας», της δικής μας «Βουρλιωτίνας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Τριανταφύλλου                                         Χρήστος Κοπελούσος

Προηγούμενο άρθρο“Συμβιβαστική λύση για την Αγιά Σοφιά”
Επόμενο άρθροEισαγγελέας – Χάος – όμηροι… στο Μετσόβιο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.