Σε αυτή τη φυλακή σταμάτησε ο χρόνος

0

jail-660_0

Το παλαιότερο και πιο γνωστό σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ, το Σαν Κουέντιν στην Καλιφόρνια, άνοιξε τις πόρτες του στη φωτογράφο του Ρόιτερς Λούσι Νίκολσον, παρουσιάζοντας τη ζωή των τροφίμων του που ζουν μακριά από τα βλέμματα του κόσμου.

Το ίδρυμα Σαν Κουέντιν, κατασκευάστηκε μέσα σε δύο χρόνια από 1852-1854 από τους ίδιους τους υπόδικους, ενώ οι πρώτοι 60 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν εκεί στις 14 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς.

Μέσα σε 160 χρόνια έχει φιλοξενήσει διαβόητες εγκληματικές προσωπικότητες, όπως τον δολοφόνο Τσαρλς Μάνσον και τον φερόμενο ως δολοφόνο του Ρομπερτ Φ. Κένεντι.

Ωστόσο παρότι έχει σχεδιαστεί για 3.302 κρατούμενους, σήμερα φιλοξενεί τουλάχιστον 5.247, ενώ το πιο ανατριχιαστικό είναι ότι διαθέτει ακόμη και θάλαμο αερίων. Ανάμεσα στους χιλιάδες κρατούμενους βρίσκονται και τουλάχιστον 700 μελλοθάνατοι σύμφωνα με τη Daily Mail.

 

 

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΘερμό καλοκαίρι με..φόρους!
Επόμενο άρθροΠαλαιστίνη: Φυτεύει λουλούδια μέσα στις χειροβομβίδες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.