Επανατοποθέτηση για 2.670 δημ. αστυνομικούς

0

5fede6fd3cc8008c94cb59d6f1fb4ac0_L

Τις Υπουργικές Αποφάσεις για την επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, υπέγραψε τη Παρασκευή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, 2.670 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν :

• Στην Ελληνική Αστυνομία: 1.542

• Σε σωφρονιστικά καταστήματα: 575

• Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων: 141

• Στις Υπηρεσίες Μετανάστευσης: 382

• Στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του παραεμπορίου: 30

 Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν οριστικά στις νέες τους υπηρεσίες μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης από το ΑΣΕΠ, δηλαδή μετά την πάροδο της χρονικής περιόδου (σ.σ. ένας μήνας) δυνατότητας υποβολής αιτήσεων θεραπείας και την επεξεργασία τους από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά από την έκδοση των οριστικών πινάκων θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επανατοποθέτησης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), εντοπίστηκαν 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν (74 συνολικά) ή προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (82 συνολικά). Οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ προτείνουν στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

 

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροH ανεργία για τους τυφλούς άγγιξε το 99%
Επόμενο άρθροΤα γεγονότα της 1ης Ιουνίου σε όλο το κόσμο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.