Ναυάγιο Σάμου: Έφτασαν οι διασωθέντες στον Πειραιά

0

505D2F9BD7E8A2F27C3CB2244677B499

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν στις 7 το πρωί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «European express», οι 32 διασωθέντες παράτυποι μετανάστες από το πρόσφατο ναυάγιο της Σάμου, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι επτά. Πρόκειται για 7 υπηκόους Συρίας, 24 Σομαλούς και μια γυναίκα από την Ερυθραία. Με το ίδιο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν και 12 σοροί των νεκρών.

Τους μετανάστες υποδέχθηκε, στο λιμάνι του Πειραιά, επιτροπή συμπαράστασης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η βουλευτής του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου, κατήγγειλε την έλλειψη χώρου προσωρινής φιλοξενίας από την πολιτεία για τους ανθρώπους αυτούς. Η επιτροπή συμπαράστασης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάποιοι από τους παράτυπους μετανάστες θα φιλοξενηθούν πιθανόν από τη σομαλική κοινότητα, ενώ γίνεται αναζήτηση να βρεθεί κάποιο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας για τους υπόλοιπους.

Σημειώνεται ότι, με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, έχει δοθεί εντολή στον κλάδο αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, να χορηγηθεί άσυλο στους διασωθέντες παράτυπους μετανάστες του ναυαγίου. Θα τους δοθεί εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, για ανθρωπιστικούς λόγους. Για την υπόθεση της Σάμου έχουν συλληφθεί δύο Σύροι στην εθνικότητα που φέρονται ως οι διακινητές.

ΠΗΓΗamna.gr
Προηγούμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Οι προσεχείς ομιλίες της Β. Αγαγιώτου
Επόμενο άρθροH εκδήλωση προς τιμή του κ. Κώστα Νεστορίδη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.