Μετέτρεψαν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί!!!

0

hurriyet-ntropi-i-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami

Ένα άρθρο-κόλαφο εναντίον όσων θέλουν να μετατρέψουν ξανά την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. «Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί την Τουρκία στον 21ο αιώνα; Είναι δυνατόν η χώρα μας να χρησιμοποιεί τέτοια σημειολογία σήμερα; Είναι δυνατόν μια χώρα όπου λειτουργούν περί τα 80.000 θρησκευτικά τεμένη, να θέλει να επαναλειτουργήσει ως τζαμί ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας;

Πώς θα νιώθαμε εμείς αν ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στην Ευρώπη ξαφνικά μετατρεπόταν σε χριστιανική εκκλησία; Έχουμε 80.000 τεμένη και επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας στην Αγία Σοφία;», γράφει με ιδιαίτερα έντονο ύφος ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ερτουγρούλ Οζκιόκ.

«Ο χότζας Φετουλάχ που εγώ γνωρίζω δεν θα ήταν ευχαριστημένος με τέτοια πράγματα» σημειώνει, υπονοώντας ότι κάποιοι αποδίδουν στον άλλοτε σύμμαχο και νυν εχθρό του Ερντογάν την ιδέα της μετατροπής σε τζαμί, με σκοπό να ξεσηκώσει την διεθνή κοινότητα εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αν πάντως αυτές οι φήμες είναι ακριβείς, τότε δεν εξυπηρετούν την κοινωνία. Αν είναι ακριβείς, τότε όλα τα μηνύματα διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης που στέλνονται στη διεθνή κοινότητα μέχρι σήμερα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από καθαρή υποκρισία. Φίλοι, η Κωνταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων εδώ και 560 χρόνια. Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο της χώρας μας εδώ και 90 χρόνια, μιας χώρας που το 99% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Εσείς τί επιπλέον, τί άλλο θέλετε να αποδείξετε; Και σε ποιόν; Εν μέσω 80.000 τεμένων, εσείς τώρα επικεντρώνεστε σε μία χριστιανική εκκλησία; Ντροπή, ντροπή σας…» καταλήγει.

ΠΗΓΗantinews.gr
Προηγούμενο άρθρο“Λαϊκή Συσπείρωση”: Φωτορεπορτάζ από την κεντρική ομιλία της Δανάης Γκούμα
Επόμενο άρθροΑθήνα: Η Αγγλογαλλική κατοχή της
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.