Σύρος: Εκεί όπου ορθόδοξοι και καθολικοί γιορτάζουν μαζί

0

535691_10150627539972132_731767131_9614708_2048472346_n

Η Σύρος είναι ίσως το μοναδικό μέρος στον κόσμο, όπου οι καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους ορθόδοξους σε όλες τις εκκλησίες του νησιού. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επιτάφιοι ξεκινούν από όλες τις ενορίες του νησιού (καθολικές και ορθόδοξες), περνούν από κάθε γειτονιά και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης για κοινή λιτανεία, όπου ψάλλονται μελωδικά τροπάρια από τη χορωδία του Αγίου Νικολάου. Το πρωί της ημέρας της Ανάστασης η πρώτη Ανάσταση συνοδεύεται από το δυνατό χτύπημα των στασιδιών, ενώ το βράδυ τα βεγγαλικά φωτίζουν όλη την πόλη.

Αξίζει να δεις: Μοναδική ευκαιρία να πάρεις μια γεύση από το καθολικό Πάσχα, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Άνω Σύρο.

pasxa+syros

Αν ζήσει κανείς το Πάσχα στη Σύρο, θα βιώσει μια αξέχαστη εμπειρία. Εδώ, στην «καρδιά» του Αιγαίου, η αρμονική συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών σηματοδοτεί το νησί τούτο, που ‘χει τις χάρες όλες…
Είναι μία από τις ελάχιστες γωνιές στον κόσμο όπου δύο διαφορετικές χριστιανικές κοινότητες, των καθολικών και των ορθοδόξων, γιορτάζουν ταυτόχρονα το Πάσχα με κατάνυξη, παραμερίζοντας τις όποιες θρησκευτικές διαφορές τους (και ανεξάρτητα από το πότε πέφτει το Πάσχα των καθολικών).

Να σημειωθεί πως φέτος το Πάσχα των καθολικών και των  ορθόδοξων συμπίπτει την ίδια ημερομηνία.

ΠΗΓΗcosmo.gr
Προηγούμενο άρθροΈρχεται καινούριο πρόγραμμα για τους ανέργους
Επόμενο άρθροΗ σέξι φωτογράφηση της κόρης του Σον Πεν
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.