Στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια

0

limani-φχ

Στάση εργασίας την Τρίτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11.00 και δύο 24ωρες απεργίες, η μια στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και η άλλη στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στα γραφεία διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας διότι θεωρούν ότι η ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε ΟΛΠ, ΟΛΘ και άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ οδηγεί στην απαξίωση των λιμανιών και την παράδοσή τους σε επίδοξους αγοραστές.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και παραβιάζει το Σύνταγμα με την κατάργηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος των Συλλογικών Συμβάσεων και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΓενοκτονία της Ρουάντα: Είκοσι χρόνια μετά
Επόμενο άρθροΑυξημένες οι τιμές του… οβελία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.