Πρωθυπουργός: Δημιουργία “Κοινωνικής Κατοικίας” για τους άστεγους

0

Astegos

O Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, τον Υφυπουργό Υγείας, Αντώνη Μπέζα και την τέως και νυν Διοίκηση του ΕΚΚΑ, με κεντρικό άξονα την κοινωνική πολιτική και την προστασία των αστέγων, ανακοίνωσε τη δημιουργία τής «Κοινωνικής Κατοικίας». 

«Η Κυβέρνηση στηρίζει τους Έλληνες. Κοιτάμε τι μπορεί να δώσει το Κράτος σε όσους δεν έχουν. Το πρώτο μέτρο που παίρνουμε ως Κράτος για τους αστέγους είναι η Κοινωνική Κατοικία» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όσα κτίσματα ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν αστέγους και για να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Επίσης, συνεργαζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία και με όσους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια».

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση είναι η ανακαίνιση, μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του «Δρακοπούλειου Κέντρου», που βρίσκεται στην πλατεία Βάθη, το οποίο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα.

Στην αρχική φάση, το Κέντρο θα φιλοξενεί 80 άτομα για 20 ημέρες και μετά τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους.

Επιπλέον, έχουν ήδη επιλέγει τα πρώτα 35 δημόσια κτίσματα, για να στεγάσουν ανήμπορους συμπολίτες μας.

«Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία άλλων 4 Κέντρων για άστεγους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Λάρισα» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι, η κρίση ήταν δοκιμασία για όλους μας, αλλά ανέδειξε και την ανθρωπιά μας:

«Κοινωνία είμαστε όλοι μας. Και αν συνεργαστούμε πιο στενά και πιο αποτελεσματικά, θα γίνουμε όλοι καλύτεροι. Σε αυτό τον αγώνα, να στηρίξουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, να βοηθήσουμε συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, σε αυτόν τον αγώνα να δώσουμε σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί είμαστε όλοι μαζί: Το κράτος που έχει υποχρέωση να βοηθήσει, αλλά και οι πολίτες που έχουν διάθεση να βοηθήσουν! Παρά τις θυσίες και παρά τα πολλά κηρύγματα διχασμού, οι Έλληνες σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Και γι’ αυτό τα καταφέρνουμε σήμερα.

Νοιαζόμαστε για αυτούς που έχουν ανάγκη. Βοηθάμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Ενθαρρύνουμε όλους να σταθούν δίπλα στο συνάνθρωπό τους. Και ευχαριστούμε εκείνους που ήδη προσφέρουν.

Είμαστε δίπλα σε αυτούς που κρατούν τη χώρα μας όρθια. Η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο, δεν επιτρέπει διαχωρισμούς μεταξύ μας. Απαιτεί τη συνεργασία όλων μας! Γιατί αντιμετωπίσαμε την κρίση, χωρίς να χάσουμε – Έλληνες είμαστε – χωρίς να χάσουμε την ανθρωπιά μας. Και πρόθεσή μας, είναι να βγούμε από την κρίση, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω».

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροΠασαρέλα με…σοκολατένια ρούχα
Επόμενο άρθροΈνοπλοι απήγαγαν περισσότερες απο 100 μαθήτριες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.