Νέος σεισμός “χτύπησε” τη Χιλή

0

17994596_2014_04_03T030117Z_146019147_GM1EA430RLO01_RTRMADP_3_CHILE_EARTHQUAKE.limghandler

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε σήμερα τη βόρεια Χιλή, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού Ικουίκουε, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε περίπου στα 20 χιλιόμετρα.

Το κέντρο παρακολούθησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκτεταμένου τσουνάμι, ωστόσο ενδέχεται να προκληθεί τοπικό παλιρροϊκό κύμα.
Λίγο αργότερα, το πολεμικό ναυτικό της Χιλής γνωστοποίησε ότι τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της χώρας.

Προηγήθηκε εντολή του κέντρου εκτάκτων αναγκών της Χιλής για προληπτική εκκένωση παράκτιων περιοχών, ενώ στην ίδια κίνηση προχώρησε και το γειτονικό Περού.

Η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ, απομακρύνθηκε από ξενοδοχείο στην περιοχή Αρίκα, όπου βρισκόταν για να επιθεωρήσει τις ζημιές του χθεσινού σεισμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.
Σημειώνεται ότι χθες η Χιλή επλήγη από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Παλιρροϊακά κύματα

Το πολεμικό ναυτικό της Χιλής ανακοίνωσε ότι τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της Χιλής μετά τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 7,8 βαθμών.
Νωρίτερα οι αρχές είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση των παράκτιων περιοχών, αφού εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ που επισκεπτόταν την πληγείσα από τον χθεσινό σεισμό περιοχή απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο της στην πόλη Αρίκα

ΠΗΓΗtanea.gr
Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Προσπάθειες πολιτών να σώσουν τραυματισμένα δελφίνια
Επόμενο άρθροΣχολή Χατζήβεη: Πολιτιστική Ποδηλατοδρομία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.