Μαγευτικό Πάσχα στο Παρίσι

0

012465B3562FC7D2A2AECB9CB4184E2E

Γραφική, εντυπωσιακή, αριστοκρατική, ρομαντική. Η πόλη του φωτός, το Παρίσι, γοητεύει διαχρονικά τους ταξιδιώτες που την επισκέπτονται όλες τις εποχές του χρόνου.

Η άνοιξη αποτελεί αναμφισβήτητα την ιδανική εποχή για ένα ταξίδι στο Παρίσι, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες για βόλτες στα πολυάριθμα αξιοθέατα της πόλης και τις όμορφες γειτονιές της. Μια απόδραση λίγων ημερών δεν είναι αρκετή για να ανακαλύψετε όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η πρωτεύουσα της Γαλλίας, αλλά σίγουρα αρκεί για να σας μαγέψει.

Αν θέλετε λοιπόν να πάρετε μια γενναία γεύση από Παρίσι μην παραλείψετε μια επίσκεψη στον Πύργο του Άιφελ. Ο δημοφιλής και πολυφωτογραφιμένος πύργος είναι σήμα κατατεθέν για την πόλη και προσελκύει καθημερινά τουρίστες και ντόπιους. Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η κατασκευή του από τον Gustave Eiffel, σήμερα αποτελεί το αιώνιο σύμβολο της πόλης.

Αποτελείται από τρία επισκέψιμα επίπεδα, στα οποία μπορείτε να ανεβείτε με τις σκάλες ή με ανελκυστήρες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο φωτισμός του το βράδυ.

Το Μουσείο του Λούβρου στα 60.000 τετραγωνικά του μέτρα φιλοξενεί παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης. Μεταξύ αυτών η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης είναι πόλος έλξης για τους Έλληνες τουρίστες. Εξαιρετικά δημοφιλής είναι και η πτέρυγα που φιλοξενεί το πορτραίτο της Μόνας Λίζα. Οι επιβλητικές γυάλινες πυραμίδες που δεσπόζουν στην είσοδο του έχουν γίνει σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια.

Μια από τις πιο φημισμένες εκκλησίες στον κόσμο είναι η Παναγία των Παρισίων στο Ile de la Cite. Φέρνοντας στο μυαλό σκηνές από την ομώνυμη ταινία με τον Κουασιμόδο και την Εσμεράλντα αυτό το μεγαλόπρεπο κτίσμα γοτθικής αρχιτεκτονικής προκαλεί τον θαυμασμό, ειδικά το βράδυ που καθρεπτίζεται στα νερά του Σηκουάνα.
Αξέχαστη θα σας μείνει η βόλτα στην εντυπωσιακή λεωφόρο των Ηλισίων Πεδίων (Champs Elysees) η οποία καταλήγει στην Αψίδα του Θριάμβου. Κατάφωτα εμπορικά καταστήματα και πολυτελή εστιατόρια και καφέ σας υποδέχονται κατά μήκος του δρόμου, που σας προσφέρει τον πλούτο της πόλης στα πόδια σας.
Μια απογευματινή βόλτα στον λόφο της Μονμάρτης είναι επιβεβλημένη. Πρόκειται για μια γειτονιά που εδώ και χρόνια είναι το στέκι καλλιτεχνών που εκθέτουν τα έργα τους σε υπαίθριους πάγκους. Ο λόφος προσφέρει επίσης και μια μοναδική θέα στο Παρίσι. Εκεί θα δείτε και την εντυπωσιακή εκκλησία Basilique du Sacre Coeur.

Τα θερινά ανάκτορα των Βερσαλλιών είναι ακόμα ένα συναρπαστικό μέρος. Θα δείτε το παλάτι, τα βασιλικά διαμερίσματα, την αίθουσα των κατόπτρων, όπου υπεγράφη η συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919, τα δυο παλάτια, το μεγάλο και το μικρό Τριανόν με τους φανταστικούς κήπους του που θα σας γοητεύσουν. Την άνοιξη η πόλη ανθίζει και ο καλύτερος τρόπος για να χαρεί κανείς την πόλη είναι μια βόλτα στα παρισινά πάρκα.

Ξεχωρίζουν οι φημισμένοι Κήποι του Λουξεμβούργου και οι Jardin des Tuileres. Απολαύστε τον ήλιο στα άνετα πράσινα παγκάκια διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απλά ρεμβάζοντας. Οι Κήποι του Λουξεμβούργου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της πόλης και φιλοξενούν το ομώνυμο Παλάτι του Λουξεμβούργου. Αυτή την εποχή είναι ολάνθιστοι και πανέμορφοι. Οι προτάσεις για περιπάτους και επισκέψεις είναι ανεξάντλητες.

Το διάσημο κέντρο Pompidou που φιλοξενεί σημαντικές εικαστικές εκθέσεις, το αγαπημένο νησάκι του Βολτέρου και του Μποντλέρ Ile Saint-Louis, η εντυπωσιακή Όπερα της πόλης, η μοδάτη περιοχή Marais και η Place de la Concorde.

Η βόλτα στις όχθες του Σηκουάνα θα γίνει η καθημερινή σας συνήθεια, ενώ για τους πιο ρομαντικούς ιδανική είναι η βαρκάδα με τα περίφημα Bateaux Mouches. Μην παραλείψετε να γευτείτε την κλασσική γαλλική κουζίνα. Το Παρίσι θεωρείται η Μέκκα της γαστρονομίας και οι επιλογές ποικίλλουν ανάμεσα σε ακριβά πολυτελή εστιατόρια και μικρά μπιστρό. Εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν και οι φούρνοι. Creme brulee, φρεσκοψημένα κρουασάν και τα φημισμένα μακαρόν θα σας ταξιδέψουν σε έναν γευστικό παράδεισο.

Οι ταξιδιώτες των ημερών του Πάσχα θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου που φιλοξενεί τους πιστούς που με ευλάβεια παρακολουθούν την Αναστάσιμη λειτουργία.

ΠΗΓΗnewsbeast.gr
Προηγούμενο άρθροΚομπίνα με Βουλγάρικες πινακίδες: Πώς κλέβουν την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ένωσης Γονέων Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.