Kόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση διαδηλώσεων

0

γσεε1

Με αφορμή τη σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin στο Ζάππειο, η κυβέρνηση απαγορεύει πορείες και συγκεντρώσεις στην εκτεταμένη «κόκκινη ζώνη» στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος (18:30), συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (19:00) στην Ομόνοια.

Διά μέσου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση πορειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της συνόδου του Ecofin και του Eurogroup στο Ζάππειο.

Η απαγόρευση ξεκινά από τις 6.00 το πρωί και λήγει για σήμερα (Τρίτη) στις 11.00 το βράδυ, ενώ για αύριο Τετάρτη ξεκινά από τις 6.00 π.μ. και λήγει στις 3.00 το μεσημέρι.

Η περιοχή όπου απαγορεύονται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις ξεκινά από την Παλιά Βουλή, περνά από την πλατεία Κολωνακίου, τον Ευαγγελισμό, φτάνει πίσω από το Χίλτον και το άλσος απέναντι από τη Φοιτητική Εστία στα Ιλίσια, προχωρά ώς το άλσος Παγκρατίου, περνά μπροστά από το κολυμβητήριο, τους Στύλους Ολυμπίου Διός, διατρέχει τη λεωφόρο Συγγρού ώς το Φιξ, περνά το Μουσείο Ακρόπολης, την Πλάκα και τη Μητρόπολη Αθηνών και καταλήγει πάλι στην Παλιά Βουλή.

Παράλληλα, θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 17:30 και στην Ακρόπολη από τις 18:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις και θα ανοίξουν ύστερα από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Η συγκεκριμένη απόφαση πυροδότησε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 το απόγευμα.

Τα συνδικάτα και οι οργανώσεις της Αριστεράς καταγγέλλουν για αυταρχισμό την κυβέρνηση και καλούν σε συγκεντρώσεις σε σημεία που βρίσκονται εκτός της ζώνης των απαγορεύσεων.

Συγκεκριμένα, σε συγκέντρωση στις 6 στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή κ.ά. Κάλεσμα για την ίδια ώρα στα Προπύλαια απευθύνουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις, ενώ στις 6.30 στην πλατεία Κοραή καλεί η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία. Στις 7 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

ΠΗΓΗefsyn.gr
Προηγούμενο άρθροΣυμβαίνει τώρα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού μεταναστών
Επόμενο άρθροΣυμφωνία με Tρόικα: 2000 απολύσεις στο δημόσιο και νέο μισθολόγιο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.