Ιδανικοί προορισμοί για το Πάσχα

0

kerkyra mpothdes

Μπορεί η κρίση να επιβάλλει το «Πάσχα στο χωριό», αλλά μια ολιγοήμερη απόδραση με μοιρασμένα έξοδα… μπορεί να γεμίσει τις «μπαταρίες» σας και να σας απαλλάξει από τη ρουτίνα! Ο Νο1 προορισμός τα Μετέωρα με την κατάνυξη και τις πολλές επιλογές ξενοδοχείων. Το θαλασσινό αεράκι, οι Πασχαλινές γεύσεις και τα έθιμα της Ελλάδας οδηγούν το μυαλό μας ίσως και προς ένα όμορφο Κυκλαδίτικο νησί μαζί με φίλους και οικογένεια. Οι παρακάτω προορισμοί θεωρούνται οι ιδανικοί για το Πάσχα και προσφέρουν μια αξέχαστη απόδραση από την καθημερινότητα..

Κέρκυρα

Όποιος δεν έχει περάσει Πασχαλινές στιγμές στο πιο όμορφο νησί των Επτανήσων, δεν έχει ζήσει Πάσχα! Η εμπειρία του Μεγάλου Σαββάτου, με τους κατοίκους της Παλιάς πόλης να πετούν κανάτες γεμάτες με νερό από τα μπαλκόνια κάτω από τον ήχο των κανονιών… θα σας μείνει αξέχαστη. Η όμορφη «τρέλα» των Κερκυραίων συνεχίζεται και το Πάσχα, με τα καλντερίμια να γεμίζουν Φιλαρμονικές ορχήστρες, ακόμα και αν εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας στην πλακόστρωτη πλατεία! Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε Κερκυραίικο αρνάκι, παστιτσάδα, μπουρδέτο και σούπα με αυγολέμονο…

Λεωνίδιο

1a6c51_ιπτάμενα φαναράκια (0)_600_400_-1520156779

Το Λεωνίδιο της Κυνουρίας κατέχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά έθιμα στη χώρα. Αφού ακούγεται το «Χριστός Ανέστη», ο ουρανός κατακλύζεται από αμέτρητα αερόστατα, τα οποία σαν μικρά φαναράκια φτιάχνουν μια πανέμορφη ατμόσφαιρα… που χαράσσεται στο μυαλό! Παράλληλα, τα πυροτεχνήματα προκαλούν ένταση στον ουρανό, ενώ στην εκκλησία καίγεται ο Ιούδας. Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού, ακόμα και αν βρέχει όλη την ημέρα, τη στιγμή της Ανάστασης, ο ουρανός καθαρίζει και ένα όμορφο αεράκι διαπερνά ανάμεσα στα κεριά.

Μονεμβάσια

15832

Δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος στην Ελλάδα, από τη Μονεμβάσια… πόσο μάλλον για τις διακοπές του Πάσχα. Ο Επιτάφιος περιφέρεται μέσα στα σοκάκια, ενώ η κατανυκτική ατμόσφαιρα πρωταγωνιστεί στο τοπίο. Η μουσική της μπάντας του Δήμου ηχεί στα αυτιά σας, ενώ την Ανάσταση, η πλατεία του Ελκομένου γεμίζει από κόσμο με αναμμένα κεράκια κάτω από τη θέα του Κάστρου. Την Κυριακή του Πάσχα υποδέχεται το κάψιμο του Ιούδα, ενός ανθρώπινου ομοιώματος από ξύλα, άχυρα και εκρηκτικά που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Μετά από μια βόλτα στα στενά σοκάκια και τα γραφικά σπιτάκια, το Πάσχα γίνεται μαγικό..

ΠΗΓΗideesmag.gr
Προηγούμενο άρθροΑυξημένες οι τιμές του… οβελία
Επόμενο άρθροΜουαμάρ Καντάφι: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον δικτάτορα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.