«Βοήθεια στο Σπίτι»: 48ωρη απεργία εργαζομένων

0

logo-voitheia

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που έχουν προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.
Τους καλύπτει συνδικαλιστικά και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, στις 10.00 το πρωί, έξω από τη Bουλή.

Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:

– Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, που για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.

– Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Προγράμματος.

– Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

– Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος, μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν Κυβέρνηση και αιρετοί.

«Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας έχουν στο στόχαστρο τις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη συνέχιση της λειτουργίας τους και το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

 

ΠΗΓΗepoli.gr
Προηγούμενο άρθροBoeing: Αναστολή ερευνών λόγω κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΗ τροπολογία των σταυρών για τους υποψηφίους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.