Με επιτυχία η εκδήλωση των Μικρασιατών Φ.Χ. (photos)

0

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου η προβολή ντοκιμαντέρ και η παρουσίαση βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδελφείας – Ν. Χαλκηδόνας ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου Νάνσυ Λάλη ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους ενημέρωσε για τις προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Τριανταφύλλου χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον Επίκουρο Καθηγητή Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιο Μελισσάρη, την συγγραφέα κα. Λίτσα Καποπούλου για τη παρουσίαση του βιβλίου ΠΝΟΗ – ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ και τον σκηνοθέτη κ. Στέφανο Κακαβούλη για τη προβολή του ντοκιμαντέρ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

Ακολούθησε η ομιλία-παρουσίαση του βιβλίου και η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Το « Οτάν τα Φουγάρα Καπνίζουν Παρελθόν» είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που αποτελεί την καταγραφή των εναπομείνασων καμινάδων από τις φάμπρικες της Αθήνας,  Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας, καθώς και τη συμβολική και ιστορική αξία που τους έχει προσδώσει η Ιστορία και η Τέχνη.

Το «Πνοή – Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου» είναι ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στον Δήμο και τη Κλαίρη, αδέλφια, καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, που βιώνουν την ολική ανατροπή. Η καρδιά του πεπρωμένου χτυπά στον μυστικισμό της Ανατολής. Καταλήγουν στο ερειπωμένο καστρομονάστηρο της Αγίας Φωτεινής στη Μικρά Ασία. Εκεί, όπου οι ίντριγκες παρουσίασαν ως ατύχημα τη δολοφονία του μοναχού Ρωμανού, που υπήρξε στρατηγός επί Ιουστινιανού με τ’ όνομα Θεοδόσιος.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθησαν: Ο Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Τομπούλογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι : κ. Γραμμένος, κ. Κοσκολέτος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Κοσσύφης, ο Πρόεδρος συνδέσμου φίλων Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Παπαδόπουλος, ο Γ. Γραμματέας ομοσπονδίας προσφυγικών σωματείων Ελλάδας κ. Παντέλας, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Ρεμπής, ο Πρόεδρος Β7 Νομαρχιακής κ. Παντελιάς, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων κ. Ουσταμπασίδης, η Πρόεδρος κα. Σταθοπούλου και ο Γραμματέας κ. Φούκης του συλλόγου Εθνική Εστία, η υπεύθυνη θεάτρου κατηχητικού Παναγίτσας κα. Καπλανίδη, η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων Λυκείου Ν. Χαλκηδόνας κα. Παπακωνσταντίνου, ο εκδότης κ. Βίτσος, ο ζωγράφος κ. Αθανασιάδης, οι ηθοποιοί Μαριάννα Τόλη, κ. Κωνσταντίνου, η κα. Βαρούτσου, η κα. Αυγερινού ο κ. Κόττας, η κα. Αλεφραγκή κ.α

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, ήταν το δίκτυο mikrasiatis.gr

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    Χρήστος Τριανταφύλλου                                                                     Χρήστος Κοπελούσος

Προηγούμενο άρθροΣε τάφο μούμιας ανακαλύφτηκε το αρχαιότερο τυρί στο κόσμο
Επόμενο άρθροΕκδήλωση-συζήτηση της Λαϊκής Συνέλευσης Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.