Η “Δύναμη πολιτών” για τους εργαζόμενους ΟΤΑ

0

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της “Δύναμης πολιτών”:

dynamh-politon-ypopsifioi

Τις τελευταίες μέρες επιχειρείται μία απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα  από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν διστάζουν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν ασφαλίτικες μεθόδους βγαλμένες από σκοτεινές εποχές της Ελληνικής ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα με έγγραφα που απεστάλησαν  στις Διευθύνσεις των Ο.Τ.Α. και λοιπών Δημοσίων Οργανισμών από τους εν λόγω φορείς, από τη μία αλλάζει όλο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εργαζομένων, όπου πλέον χαρακτηρίζεται εκ των προτέρων μέσω ποσόστωσης ως άχρηστο το 15%, ως μέτριο το 60% και ως «άξιο» το 25% των εργαζομένων του κάθε οργανισμού και αδέκαστοι κριτές για την ένταξη του κάθε εργαζόμενου στην παραπάνω κλίμακα «αξιολόγησης» ορίζονται ο Γενικός Διευθυντής και οι προϊστάμενοι της κάθε υπηρεσίας.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο επιμερισμός των ποσοστών αυτών ανά υπηρεσία θα γίνει με κριτήριο τις προτεραιότητες της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής που στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης είναι το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου, η κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των εργασιακών δικαιωμάτων και εν γένει η εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα με τους απλούς εργαζόμενους η νέα ρύθμιση προβλέπει ποσοστό «αξιοσύνης» με βαθμό 9 ή 10 στο 70% των προϊσταμένων τμημάτων και Διευθύνσεων, θέτοντας με αυτό τον τρόπο και το πλαίσιο προστασίας των πρόθυμων και πειθαρχημένων στελεχών που στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν επιλεγεί, χωρίς κρίσεις, από κυβερνητικούς φορείς με  ανάθεση καθηκόντων, προκειμένου να επιτελέσουν αναπόσπαστοι το καταστροφικό τους έργο, υλοποιώντας στο ακέραιο τις επιταγές της μνημονιακής κυβέρνησης προς την Τρόικα.

Από την άλλη με έγγραφο της η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ζητάει τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των μελών που συμμετέχουν στα όργανα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (Γενικού Συμβουλίου, Εκτελεστικής Επιτροπής, Ελεγκτικής Επιτροπής), αλλά και όλων των εργαζομένων που απαρτίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Πρόσχημα της απίστευτης αυτής αξίωσης εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η προκαταρκτική εξέταση για την δήθεν παράβαση του άρθρου 309 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. (επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία), «πράξεις», που όπως αναφέρει στο έγγραφό της προς την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής «έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Είναι ολοφάνερο ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες και τα προσχήματα κρύβονται τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας δεξαμενής απολύσεων από τον Δημόσιο τομέα και της καταστολής κάθε αντίστασης και διεκδίκησης δικαιωμάτων από πλευράς εργαζομένων. Το φακέλωμα και η απαξίωση των εργαζομένων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και των λοιπών Ο.Τ.Α. και Δημοσίων Οργανισμών δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει. Με αγώνα, αντίσταση και αλληλεγγύη θα ανατρέψουμε τα καταστροφικά σχέδια τους!

Η Δύναμη Πολιτών τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και με ενεργή συμμετοχή στον αγώνα τους θα παλέψει για την προστασία των δημοκρατικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/3/2014

Προηγούμενο άρθροΚλήσεις Κ.Ο.Κ. από Δήμους: Οι περιπτώσεις που είναι άκυρες
Επόμενο άρθρο“Ζούμε Μαζί”: Επαφές του Α. Κόντου με τις υπηρεσίες του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.