Δήμος Φ.Χ.: «Ημερίδα για την ψυχική υγεία και την οικονομική κρίση»

0

depression_highΟ Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Κέντρο  Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων , σας καλεί σε Ημερίδα με θέμα : «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ», την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 6:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45). Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι :

  • Μεγαλοοικονόμου Θεόδωρος, Ψυχίατρος και Δ/ντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων και του Ψ.Ν.Α. (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
  • Παπαδόπουλος Γιάννης, Ψυχίατρος
  • Απέργη Ιουλία — Τσώνου Βάσω — Φούντα Θωμαΐς, μέλη της   Ομάδας αυτό-εκπροσώπησης του Κ.Ψ.Υ. Αγίων Αναργύρων
  • Μαρία Ζήση, Κοινωνική Λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Κ.Λ.Ε.
  • Τσουκαλά Μαρία, Παιδοψυχολόγος και υπεύθυνη της Παιγνιοθήκης ΑΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος & ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (Σ.Ο.Ψ.Υ.) Βορείων Προαστίων.

Ένας από τους βασικούς παράγοντες ψυχικής υγείας και σταθερότητας για τον άνθρωπο, αποτελεί η αίσθηση ασφάλειας από την οποία διακατέχεται σε διάφορους τομείς της ζωής. Στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης που απειλεί με καταστροφή, διάχυτη είναι η αίσθηση της απώλειας και γενικότερα της αβεβαιότητας. Αυτό που περισσότερο μας κάνει να απογοητευόμαστε, είναι ότι οι καινούργιες συνθήκες φέρουν νέα και άγνωστα δεδομένα για τη ζωή μας, πράγμα που από μόνο του προκαλεί ανασφάλεια αλλά και αίσθηση περιορισμού των δυνατοτήτων μας.

«Με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση προχωρήσαμε στην συνεργασία μας με το Κέντρο  Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων και διοργανώνουμε μια σημαντική Ημερίδα για όλους. Για τις οικογένειες της πόλης μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ψυχολογικά προβλήματα που δύναται να φέρει η οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας» είπε η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Καβακοπούλου σχετικά με την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σύγχρονος Έλληνας καλείται να ζήσει όχι μόνο με λιγότερα χρήματα αλλά και σε ένα νέο στενό πλαίσιο του οποίου αμφισβητεί τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και το στόχο.
Η ψυχολογία μας έχει επηρεαστεί κατά πολύ από την αποσταθεροποίηση στην οικονομία που σηματοδοτεί και την πτώση του βιοτικού επιπέδου. Οι επιστήμονες τονίζουν τον σοβαρότατο αντίκτυπο που έχει στην ψυχολογία μας όλη αυτή η αλλαγή.

«Θεωρούμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει πάντα να βοηθά και να στηρίζει τους πολίτες. Να προσφέρει το καλύτερο δυνατό σε όρους σωστής και αποτελεσματικής ενημέρωσης για την αντιμετώπιση καταστάσεων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας όπως η άσχημη ψυχολογία λόγω της οικονομικής κρίσης» τόνισε η Δήμαρχος της πόλης κα Ευτυχία Γαϊτανά -Αποστολάκη.

Προηγούμενο άρθροΕικόνες απο τον εμφύλιο στη Συρία κάνουν το γύρο του κόσμου
Επόμενο άρθροΗ καυτή υποψήφια από τις Σέρρες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.