«Να αυτονομηθούν οι δήμοι από το πολιτικό καπέλωμα»

0

17475834_13647779.limghandlerTην ανάγκη αυτονόμησης της τοπικής αυτοδιοίκησης «από το πολιτικό καπέλωμα», όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο επιστημονικό συμπόσιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, λίγες ώρες μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Καλαφάτη με τη ΝΔ.

«Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι δήμαρχοι είναι στοιχισμένοι πίσω από κόμματα. Δηλαδή τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύει αλλιώς ένας δεξιός και αλλιώς ένας αριστερός;» αναρωτήθηκε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι περισσότεροι δήμοι θα «μπολιαστούν» με τα «βαθιά μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά της Πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων», ώστε να επικαλούνται ορθολογικά και όχι κομματικά επιχειρήματα στη δουλειά τους.

Η Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων απαρτίζεται από τους Γιώργο Καμίνη της Αθήνας, Γιάννη Μπουτάρη της Θεσσαλονίκης, Πάνο Σκοτινιώτη του Βόλου, Γιάννη Δημαρά της Πάτρας και Φίλιππο Φίλιο των Ιωαννίνων.

Πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης ότι κάτι ανάλογο χρειάζεται να συμβεί και στην κεντρική διοίκηση. «Εκεί όμως δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Οι πολιτικοί, είτε επειδή δεν ξέρουν ή δεν μπορούν είτε για δικούς τους κοντόφθαλμους λόγους, καθυστερούν τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και εκλογίκευσης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης» είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει «να σταματήσει ο λαϊκισμός του “νταντέματός” των πολιτών από τους επαγγελματίες πολιτικούς».

«Λόγω απουσίας αξιόπιστων ελεγκτικών μηχανισμών, οι πολίτες έχουν εθιστεί στην ασυδοσία σε μεγάλο βαθμό» υπενθύμισε. Και Συμπλήρωσε ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, όπως είπε, ο δήμος θα παρουσιάσει σύντομα σχετική χάρτα. «Ισως έτσι αποκτήσει διαφορετικό νόημα η έννοια του καλού ΄Ελληνα. Να μη νοείται ως καλός Ελληνας μόνο αυτός που βγάζει τη σημαία στο μπαλκόνι, αλλά και αυτός που βοηθάει τον διπλανό του».

ΠΗΓΗtanea.gr
Προηγούμενο άρθροΗ Gisele αισθησιακή στο Net-a-Porter (pics)
Επόμενο άρθροΣε κώμα δύο ανήλικες 14χρονες μαθήτριες που κάπνισαν χασίς…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.