Ψάχνει ονόματα… έκπληξη για τις δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ!

0

syriza-ghmotikesΤη στρατηγική του κόμματος για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου, αλλά και ορισμένα πρώτα ονόματα για τις μεγάλες πόλεις και περιοχές αναμένεται να συζητήσει σήμερα η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι διεργασίες μέχρι τώρα στην Κουμουνδούρου για την επιλογή προσώπων έχουν παρουσιάσει σοβαρή δυστοκία, καθώς πολλά γνωστά και επιφανή στελέχη αρνούνται να είναι υποψήφιοι, καθώς επιθυμούν να διεκδικήσουν μία θέση στο κυβερνητικό σχήμα, που εκτιμούν ότι θα προκύψει σύντομα – ή και την ίδια περίοδο εάν γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές .

Η δυστοκία αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να πολιτικοποιήσει τις τοπικές εκλογές, κάτι που μπορεί να γίνει όμως καλύτερα με την επιστράτευση κεντρικών στελεχών. Για παράδειγμα απροθυμία έχουν δείξει στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και άλλοι.

Το αδιέξοδο αυτό καλείται να διαχειριστεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει επαφές με προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της αριστεράς, ακόμη και ανθρώπων που κινούνται στο χώρο του πολιτισμού και της τέχνη και έχουν την κατάλληλη αναγνωρισιμότητα και αποδοχή για να δώσουν τη μάχη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πάντα στο τραπέζι το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου για το δήμο της Αθήνας, ενώ για ορισμένους είναι πάντα μία καλή ιδέα η επιλογή του Γιώργου Κιμούλη, ενώ άλλοι ενθουσιάζονται με την έκπληξη που ακούει στο όνομα Λάκης Λαζόπουλος, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Ισχυρό χαρτί, κυρίως για την περιφέρεια της Αττικής θεωρείται η Σοφία Σακοράφα, αν και στα ονόματα που θεωρούνται ισχυρές επιλογές είναι και αυτό του Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ για τον Πειραιά οι περισσότεροι θεωρούν ότι ενδεδειγμένη λύση είναι ο Θόδωρος Δρίτσας, ο οποίος όμως προορίζεται και για κρίσιμη θέση σε μία κυβέρνηση της αριστεράς. Πλήρες είναι το αδιέξοδο στο δήμο της Θεσσαλονίκης.

Ανακοινώσεις πάντως είναι πολύ δύσκολο να γίνουν σήμερα, κάτι που αναμένεται να συμβεί στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής την 1η Φεβρουαρίου.

protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΠ.Πρόσκοποι: Φωτορεπορτάζ από την κοπή πίτας
Επόμενο άρθρο331 πρώην Σχολικοί Φύλακες σε Νοσοκομεία της Χώρας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.