Πόσο αυξάνεται η τιμή τσιγάρων, καπνού και πούρων μετά την απόσυρση του μέτρου του 25ευρου στα νοσοκομεία

0

auksisi-timis-tsigaron
Επανακατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ  στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα. Πλέον, σε αυτή περιλαμβάνονται και τα πούρα μετά το σάλο που προέκυψε την Παρασκευή καθώς στην αρχική τροπολογία που είχε κατατεθεί εξαιρούνταν.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, η τιμή των πακέτων τσιγάρων των 20 τεμαχίων αυξάνεται κατά 5 λεπτά και ενώ η συσκευασία των 20 γραμμαρίων καπνού κατά 7 λεπτά. Τέλος, οι συσκευασίες πούρων με τιμή λιανικής πώλησης 100 ευρώ αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά ένα ευρώ. Ειδικότερα, για τα πούρα και τα πουράκια ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ορίζεται σε ποσοστό 35% επί της κατά χιλιόγραμμο τιμής λιανικής πώλησης τους, από 34% που ίσχυε σήμερα.

Τα έσοδα του κράτους από το ισοδύναμο αυτό μέτρο θα φθάσουν στα 50,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, υπερκαλύπτοντας έτσι την απώλεια των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ.

(iefimerida.gr)

Προηγούμενο άρθροΜετάταξη στις εφορίες για 150 δημοτικούς αστυνομικούς
Επόμενο άρθροΠρόσληψη 62 αναπληρωτών δασκάλων ΕΑΕ για το σχολικό έτος 2013-2014
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.