Δελτίο τύπου των Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας

0

PHOTO6Με επιτυχία και προσέλευση πολλών μελών και φίλων του, ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014  έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ.
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν τα μέλη του Δ. Σ, Νάνσυ Λάλη (υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) και η Αρετή Παπαδοπούλου (ταμίας) του Συνδέσμου.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:
Ο προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ν. Φιλαδέλφειας πατέρας Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Κοπελούσος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι  Σπύρος Γραμμένος, Σωτήρης Κοσκολέτος, Γιάννης Τομπούλογλου, ο Τοπικός σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας Θανάσης Κοσσύφης, ο Τοπικός σύμβουλος Ν. Χαλκηδόνας Νίκος Λούτας,η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Ρένα Ζαλμά,  η Πρόεδρος του συλλόγου φίλων των ΑΜΕΑ Nέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Ρούλα Πατίλη, ο Πρόεδρος του Αθλητικού συλλόγου “Χαλκηδονικός” Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Μαριάννα Μήλα και η Ρένα Σταματοπούλου εκπρόσωποι του Συλλόγου Ηπειρωτών, ο Μίλτος Παντελιάς Πρόεδρος κομματικής Νομαρχιακής Οργάνωσης, ο Ηλίας Μαρκάτος εκπρόσωπος Τοπικής κομματικής οργάνωσης ,  η Φανή Φωκαϊδου εκπρόσωπος των Παλαιών Προσκόπων Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας,  το μέλος του Δ.Σ Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λυκείου Ν. Χαλκηδόνας  Σοφία Αλεφραγκή,  η εκπρόσωπος των μελών του ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας και μέλος του Δ.Σ Ενιαίου Φορέα του Δήμου μας Κούλα Μαϊσνερ, o υπεύθυνος του Περιοδικού «Αλησμόνητες Πατρίδες» Φώτης Κόττας, οι  εκπρόσωποι των Τοπικών ΜΜΕ της πόλης: Κώστας Κακάτσος, Διαμαντής Σεϊτανίδης, Βασίλης Βέττος, Γιώργος Καραγιάννης, Ρένος Αρβανίτης και  Λευτέρης Αντωνόπουλος
Στην αρχή της εκδήλωσης, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου ευλόγησε ο πατέρας Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και υπομονή.
Στη συνέχεια η μικρασιάτισσα Έλλη Μαυριδερού, 94 ετών, ενθουσίασε τους παριστάμενους με την απαγγελία ποιήματος δικής της έμπνευσης, που έγραψε ειδικά για την περίσταση.
Την σκυτάλη πήρε η μικρασιάτισσα Ειρήνη Αμαξοπούλου, δασκάλα μουσικής η οποία συνόδευσε με το αρμόνιο την χορωδία των παιδιών που τραγούδησαν παραδοσιακά και μικρασιατικά κάλαντα.
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Πρώτη κλήθηκε να κόψει κομμάτι η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ρένα Ζαλμά, στη συνέχεια ακολούθησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Χρήστος Τριανταφύλλου ο οποίος ευχήθηκε χρονιά πολλά σε όλους, έκοψε το κομμάτι της πίτας για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και για την μεταλαμπάδευση της μικρασιατικής ιστορίας στις νέες γενιές, προσφέροντας το κομμάτι στο μικρότερο ηλικιακά παιδί της χορωδίας.
Όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ευχήθηκαν στον Σύνδεσμο και στους παριστάμενους για την καινούργια χρονιά, κόβοντας κομμάτι από την πίτα.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία παλιών Μικρασιατισσών όπως: η  Αλίκη Βαρούτσου( Πρόεδρος εξελεγκτικής επιτροπής του Συνδέσμου),η  Υβόνη Πολίτη- Βορρέα,η  Έλλη Περιβόλα,η  Έλλη Μαυριδερού κ.α.
Οι τυχεροί που τους έπεσε το φλουρί, πήραν ως δώρο καλάθι που περιείχε μικρασιατικά χειροποίητα προϊόντα και αναμνηστικά από τη Μικρά Ασία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

«ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»

PHOTO1 PHOTO2 PHOTO3 PHOTO4 PHOTO5

Προηγούμενο άρθροΠαιδικό εργαστήρι και προβολές στην Στρούγκα
Επόμενο άρθροΠλήρωση κενών θέσεων στο ΕΠΕΣ του Ζάνειου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.