Απεργία της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων την Κυριακή 19/1

0

katastimataΛόγω της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, ο εμπορικός σύλλογος αποφάσισε τα καταστήματα να λειτουργήσουν κανονικά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Βρίσκει απέναντί του όμως την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που δεν έμειναν στη διαφωνία, αλλά κήρυξαν και 24ωρη απεργία για εκείνη την ημέρα!

Πρόκειται για κινητοποίηση υπεράσπισης της αργίας της Κυριακής και αντίθεσης στο νόμο 4177/13, «που καταργεί το δικαίωμα της Κυριακής Αργίας». Πρόσφατα, υπήρξε διαμάχη σχετικά με το αν η προηγούμενη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και η “Λευκή Νύχτα”, οδήγησαν σε αύξηση του τζίρου στην αγορά, όπως υποστήριξε η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και μερίδα εμπορικών συλλόγων, ενώ η ομοσπονδία αμφισβητεί τα στοιχεία αυτά.

Η ομοσπονδία εκτιμά ότι η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί καθώς φέρνει νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες νέες απολύσεις. Για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (Σύνταγμα και Ερμού).

(neolaia.gr)

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών
Επόμενο άρθροΕγκαίνια σήμερα στον πρώτο βυθιζόμενο κάδο της Αθήνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.