Στους δήμους τα στοιχεία του ΥΠΕΣ για το πλεονάζον προσωπικό

0

dimoi

Αντιδράσεις προκαλεί η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκου που απεστάλη στους δημάρχους της χώρας και αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα από κάθε ΟΤΑ. Το υπουργείο καλεί τους δημάρχους να απαντήσουν αν συμφωνούν με τα στοιχεία ή έχουν υπάρξει μεταβολές που πρέπει να συμπεριληφθούν. Συνολικά σε όλη τη χώρα ο αριθμός αναμένεται να φθάσει τις 3708 υπαλλήλους, αν και το υπουργείο υπολογίζει ότι αυτός θα καλυφθεί μέσω της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας. Ήδη, την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, με μοναδικό θέμα συζήτησης την επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη».

Για την καταγραφή των θέσεων εργασίας που πλεονάζουν εξετάσθηκαν ο Πληθυσμός του κάθε δήμου, ο αριθμός εργαζομένων, η οικονομική ευρωστία του, το κόστος μισθοδοσίας του Δήμου σε σχέση με τα έσοδά του, το κόστος μισθοδοσίας ανά κάτοικο και τέλος η ιδιαιτερότητα του κάθε Δήμου  (πχ αν είναι ορεινός ή νησιωτικός). Οι δήμοι με πληθυσμό κάτω των 6000 κατοίκων εξαιρέθηκαν.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου υπολογίστηκαν από το άθροισμα των τακτικών και των εκτάκτων υπαλλήλων των Δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών. Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο «ο λόγος που τους οδήγησε στο να συμπεριλάβουν στο μοντέλο τους όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στο Δήμο είναι ότι η αξιολόγηση μόνο του τακτικού προσωπικού θα απέφερε στρέβλωση στα αποτελέσματα της εφαρμογής λόγω του ότι υπάρχει άνιση κατανομή μεταξύ τακτικού και εκτάκτου προσωπικού σε αρκετούς Δήμους».
(localit.gr)

Προηγούμενο άρθροH Georgia Salpa έτοιμη να εκραγεί
Επόμενο άρθροΚόβονται επιδόματα σε συνταξιούχους πολυτελείας και… νεκρούς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.