Κόβονται επιδόματα σε συνταξιούχους πολυτελείας και… νεκρούς

0

sintakseis

Σε συνταξιούχους με αδρές αποδοχές χορηγούνται προνοιακά επιδόματα μηνιαίας δαπάνης 500.000 ευρώ. Την ανοιχτή πληγή επιχειρεί να κλείσει το υπουργείο Εργασίας, θέτοντας και εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των χρηματικών βοηθημάτων.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Μισό εκατομμύριο ευρώ σε προνοιακά επιδόματα πληρώνει κάθε μήνα το κράτος σε 1.500 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ τον μήνα.

Οπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, υπάρχουν «ρετιρέ» συνταξιούχων που λαμβάνουν συντάξεις δύο, τριών ή ακόμη και τεσσάρων χιλιάδων ευρώ και την ίδια στιγμή εισπράττουν προνοιακά επιδόματα που κυμαίνονται κατά μέσον όρο στα 370 ευρώ τον μήνα.

Κι εκτός από τους έχοντες και τους προνομιούχους υπάρχουν και οι νεκροί, καθώς στα «ηλεκτρονικά δίχτυα» του υπουργείου πιάστηκαν 769 νεκροί που εμφανίζονται… μετά θάνατον να εισπράττουν επιδόματα, όπως επίσης 10.500 δικαιούχοι με λάθος στοιχεία (ΑΜΚΑ).

Τρία χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να βάλει τέλος σ συτές τις πολυτελείς εξαιρέσεις την ώρα που έρχονται σοβαρές ανατροπές στο ασφαλιστικό το 2014 για την πλειοψηφία των συνταξιούχων.
(ΕΘΝΟΣ)

Προηγούμενο άρθροΣτους δήμους τα στοιχεία του ΥΠΕΣ για το πλεονάζον προσωπικό
Επόμενο άρθροΚαι επίσημα ο Γ. Αράπογλου υποψήφιος Δήμαρχος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.