Κ. Αρβανιτόπουλος : 1050 επιστάτες θα αντικαταστήσουν τους σχολικούς φύλακες

0

kostas arvanitopoulosΤην πρόσληψη 1.050 επιστατών  στα σχολεία προς αντικατάσταση των σχολικών φυλάκων ανακοίνωσε με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία αναφορά ή δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης για την τύχη των 2.500 σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το Μάρτιο.

Στο έγγραφο του υπουργού Παιδείας αναφέρεται ότι θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Ο υπουργός Παιδείας προέβη στην παραπάνω ανακοίνωση ύστερα από αναφορά των σχολικών φυλάκων Βόλου με την οποία διαμαρτύρονται γιατί ενώ εδώ και 13 χρόνια πρόσφεραν σημαντικό έργο στη φύλαξη σχολικών κτηρίων και στην προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς παράγοντες, διαθέτοντας και αρκετό χρόνο στην επιστασία των σχολείων, τώρα δρομολογείται η πρόσληψη επιστατών μέσω του ΕΣΠΑ.

Επί της ουσίας ο κ. Αρβανιτόπουλος επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των σχολικών φυλάκων ότι δρομολογείται η αντικατάσταση – απόλυσή τους.

Μέχρι σήμερα οι σχολικοί  φύλακες, μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις τους, έχουν εισπράξει μόνο υποσχέσεις, όπως  ότι θα τους αναγνωριστεί τουλάχιστον μία πενταετία ασφάλισης, για όσους από αυτούς έχουν εργαστεί ανασφάλιστοι στο διάστημα 2001-2005 και έχουν δικαιωθεί δικαστικά, έτσι ώστε έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν. Επίσης τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν υποσχεθεί ότι οι σχολικοί φύλακες μέσω του προγράμματος της κινητικότητας θα απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, στον τομέα της Υγείας, αλλά χωρίς να έχει προσδιοριστεί ούτε ο αριθμός που θα συμπεριληφθεί στη ρύθμιση αυτή, αλλά και ούτε να έχουν δρομολογηθεί ακόμη οι σχετικές διαδικασίες.
(localit.gr)

Προηγούμενο άρθροΦονική τριπλέτα: Ambrosio-Swanepoel-Lima
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο Παζάρι στο κέντρο Προσχολικής Αγωγής “Ήλιος”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.