Πρόκληση το Ισλαμιστή ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ‘ΚΥΠΡΟΣ’» & Απάντηση ΥΠΕΞ…

0

x2866Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας χθες σε συνέδριο στην Πολωνία, ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου.

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Kibris για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που γνώριζε η ΕΕ όταν αποφάσισε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πάντως, οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της γείτονος.

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί μη ύπαρξης κράτους με το όνομα Κύπρος.

Δούρου: Θα απαντήσει ο κ. Βενιζέλος;
Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, η βουλευτής και υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ότι δεν ξέρει χώρα με το όνομα Κύπρος. Θα αρθεί άραγε ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του ή θα παραμείνει απορροφημένος από την αναζήτηση στοιχείων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας δευτερεύουσας σημασίας τη δήλωση Ερντογάν; διερωτάται η κ. Δούρου.

ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΓΟΝΕΩΝ CAFÉ από την Σχολή Χατζήβεη
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Η Καταιγίδα ανέδειξε πάλι ένα μεγάλο & επικίνδυνο πρόβλημα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.