Μύθος ή πραγματικότητα – Το Ινδικό φεστιβάλ βιασμού που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο

0

periergaAίσθηση κάνει τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα social media άρθρο του National Reporter που περιγράφει την πρακτική ενός απάνθρωπου εθίμου στο Άσαμ της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του Reporter, το ετήσιο έθιμο στο Ασάμ προστάζει τον βιασμό κάθε ανύμφευτης γυναίκας, από την ηλικία των 8 χρόνων μέχρι τα 16. Στο ίδιο κείμενο, ο πρωτοστάτης του ‘’φεστιβάλ’’ δηλώνει στον Reporter πως πρόκειται για ένα αρχαίο έθιμο από το 43 π.Χ., με στόχο την εξάγνιση των γυναικών.

«Προσπαθούμε να βιάσουμε τους δαίμονες που έχουν μέσα τους τα κορίτσια, έτσι ώστε να μην μας απατήσουν στο μέλλον και αναγκαστούμε να τις σκοτώσουμε», αναφέρει ο Μαντχουμπάν Αλουβάλια.

Σοκαριστική είναι ωστόσο και η εξομολόγηση ενός 12χρονου κοριτσιού, που δηλώνει ότι την περασμένη χρονιά παραλίγο να γλυτώσει, αλλά τελικά βιάστηκε από μια συμμορία 9 αντρών. Το άρθρο αναφέρει πως η Ινδία είναι η δεύτερη χώρα σε βιασμούς πίσω από την Αμερική, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι ο λόγος της ‘‘δεύτερης θέσης’’ είναι πως οι περισσότεροι βιασμοί δεν αναφέρονται.

Ωστόσο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της αστυνομίας του Ασάμ, σε επίσημη ανακοίνωση του στις 6 Νοεμβρίου, αναφέρει πως το ρεπορτάζ του Reporter είναι ψευδές, πως προσπαθεί να μειώσει την εικόνα της χώρας και πως το εν λόγω έθιμο δεν είναι τίποτε άλλο από σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Μύθος ή πραγματικότητα;
(koolnews.gr)

Προηγούμενο άρθροΥΠΠΟ: Προσλήψεις 38 ατόμων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Επόμενο άρθροΠράσινο φως για το Erasmus+ για σπουδές, εργασία, εθελοντισμό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.