Θ.Λέκκας: “Περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών υποψηφίων…”

0
Του Θάνου Λέκκα
Του Θάνου Λέκκα
Του Θάνου Λέκκα

“Αισίως παρατηρώ την προσπάθεια μιας ομάδας συνδημοτών μας, να διχάσουν τους υπόλοιπους δημότες, προσπαθώντας για τους δικούς τους προφανείς ή μη λόγους να βάλουν ταμπέλα και να θέσουν το ψευτοδίλημμα περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπνευστές της θεωρίας από πού ακριβώς εξάγουν το συμπέρασμα και κατατάσσουν τον οποιοδήποτε υποψήφιο σε μια από τις 2 ομάδες; Έχει υπάρξει κάποια δήλωση από τον οποιονδήποτε που να υπερασπίζεται το μνημόνιο και δεν το έχω αντιληφθεί; Προφανώς από το κόμμα που στηρίζει ο καθένας στις εκλογές εξάγονται αφελέστατα συμπεράσματα…

Με την ίδια λογική όποιος ψήφισε Χ.Α. είναι ναζιστής, όποιος ψήφισε ΚΚΕ σταλινιστής, όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην συνιστώσα ΡΟΖΑ και όποιος ψήφισε Βεργή είναι γυμνιστής και θέλει να επιβάλει τον γυμνισμό στις ελληνικές παραλίες…..

Θεωρώ απολύτως λανθασμένη την συγκεκριμένη λογική, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις τοπικές εκλογές… Δηλαδή το κριτήριο της ψήφου για το ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες της πόλης είναι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση;

Μήπως να το επεκτείνουμε και στην συνθήκη του Μάαστριχτ και στο σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, βάση του οποίου πρέπει το έλλειμμα της χώρας να μην υπερβαίνει το 3% και επειδή το υπερέβη υπογράψαμε το μνημόνιο. Ποιος λοιπόν είναι υπέρ και ποιος κατά;

Η μήπως θεωρεί κάποιος πως εάν εκλεγεί δήμαρχος με αντιμνημονιακή ταμπέλα θα ανοίξει το ταμείο του Δήμου και θα αρχίσει να ρέει ευρώ. Η μήπως θα πάει στον Τόμσεν και την Μερκελ και θα τους τρίξει τα δόντια να μας δώσουν χρήματα για την πεζοδρόμηση, την καθαριότητα και τον φωτισμό της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας….

Ομοίως και εάν εκλεγεί δήμαρχος με την ταμπέλα του μνημονιακού…

Τι θεωρούν κάποιοι ότι επειδή θεωρητικά στηρίζει το μνημόνιο θα του στείλουν από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ αεροπλάνο με ευρώ για να μην πληρώνουν οι δημότες δημοτικά τέλη….

Αυτή η ατέρμονη λογική κατά την άποψη οδηγεί στο κενό. Η πραγματικότητα είναι μια και ίδια για όλους, μνημονιακούς και μη… Η κατάσταση στην Χώρα και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύσκολη..

Άρα ένα είναι το κριτήριο επί του οποίου πρέπει να επικεντρωθεί η προεκλογική συζήτηση. Ποιος είναι πιο ικανός, και ποιος έχει τις πιο ουσιαστικές – υλοποιήσιμες προτάσεις για το μέλλον της πόλης.

Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την επόμενη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) 2014-2020 προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

Ποιος διαθέτει τα κατάλληλα στελέχη για την υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος.

Όλα τα υπόλοιπα θεωρώ πως αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών, σε αρκετά από τα οποία μια ικανή διοίκηση μπορεί να δώσει λύσεις…

ΥΓ. Και για να μην βιαστούν κάποιοι να εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα σας παραπέμπω σε δημοσιευμένα άρθρα μου στον τύπο, που αναλύω την κατά την άποψη μου λανθασμένη ρότα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης…”

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Η Καταιγίδα ανέδειξε πάλι ένα μεγάλο & επικίνδυνο πρόβλημα!
Επόμενο άρθροΈκτακτο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τρίτη στις 8.00μμ!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.