Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα

0

587773_χαυλιοδΤο Διεθνές Βραβείο “Giuseppe Sciacca” θα απονεμηθεί το Σάββατο στο Βατικανό στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας Ντικ Μολ για την καθοριστική συμβολή τους στις έρευνες και τις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών. Η Ελληνίδα παλαιοντολόγος, επικεφαλής ομάδας του Αριστοτέλειου, ανακάλυψε τους μεγαλύτερους σε μέγεθος χαυλιόδοντες, μήκους 5,02 μέτρων στην περιοχή Μηλιά Γρεβενών. Οι χαυλιόδοντες που ανήκουν σε προβοσκιδωτό τριών εκατομμυρίων ετών είναι οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως και καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

587772_ΧΑΥΛΙΟΔΟ
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κ. Τσουκαλά τις οργάνωσε παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές στα Γρεβενά επί 20 χρόνια, όπου οι ανασκαφές συνεχίζονται στη Μηλιά. Με την ομάδα φοιτητών και συνεργατών είναι σε εξέλιξη πέντε παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές σε: Γρεβενά, Αλμωπία, Καλαμωτό (Καλίνδοια), Θερμοπηγή Σιδηρόκαστρου, Κρυοπηγή Κασσάνδρας και Πλατανιά Δράμας.
Τα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca”, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως.
(lifo.gr)

Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει αν θα εγκρίνει ή όχι την προμελέτη του έργου!!!
Επόμενο άρθροΥποτροφίες για φοιτητές ιατρικής ή νοσηλευτικής από το κληροδότημα Ν. Μικρουλάκη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.