Υποψήφιοι Δήμαρχοι και παρασκήνια στην… Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα!

0

protoselido-fxnewsΟ «αγώνας δρόμου» εν’ όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2014 ξεκίνησε και επίσημα. Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» Χάρης Τομπούλογλου, στις αρχές του μήνα επέλεξε να ανοίξει πρώτος την προεκλογική εκστρατεία μέσω και της δημόσιας γνωστοποίησης της υποψηφιότητάς του. Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά έκπληξη μας προκάλεσε αφού από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010 ο κ. Τομπούλογλου είχε αφήσει να διαφανεί ξεκάθαρα και με τα λόγια του αλλά και με τις πράξεις του, ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Η «παράταξή» του άλλωστε ήταν κατά κοινή ομολογία η μόνη που δραστηριοποιούταν σε πλήρης ρυθμούς τόσο εντός όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Τι γίνεται όμως από εκεί και πέρα;;;

Τα ονόματα που ακούστηκαν, ακούγονται ή θα ακουστούν πέρα από αυτό του Χ. Τομπούλογλου κάθε άλλο παρά λίγα είναι. Το θέμα είναι όμως ποιοι/ες θα λάβουν την τελική απόφαση να κατέλθουν ως υποψήφιοι. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα …

Τι θα πράξει η δήμαρχος;
Βάσει του δικού μας ρεπορτάζ και των πληροφοριών που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε,  η νυν δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Προοπτική» Ευτυχία Γαϊτανά -Αποστολάκη, μάλλον δείχνει να έχει την επιθυμία να ξαναδοκιμάσει την τύχη της και να υπερασπιστεί τα 3,5 χρόνια της δημαρχίας της με την εκ νέου συμμετοχή της στην εκλογική μάχη του 2014. Αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η παράμετρος ένα. Υπάρχει όμως και μία δεύτερη παράμετρος. Η επιθυμία της δημάρχου συμβαδίζει με τις επιθυμίες των υπόλοιπων στελεχών της Νέας Προοπτικής;

Ποια είναι τα σχέδια των δημοτικών συμβούλων που παραμένουν μέχρι και σήμερα στο πλευρό της κ. Γαϊτανά;

Φυσικά σε αυτά τα ερωτήματα κανείς από όλους εμάς δεν μπορεί να απαντήσει παρά μόνο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι και από την πλευρά της «Νέας Προοπτικής» έχουν «παίξει»  και «παίζουν» ακόμη κάποια ονόματα, για την διεκδίκηση της θέσης του πρώτου πολίτη της πόλης. Τρία από αυτά είναι του προέδρου του Δ.Σ. Γ. Παπακώστα, του π. δημάρχου Ν. Χαλκηδόνας και νυν προέδρου του Ενιαίου Φορέα Δράσεων Μ. Κουτσάκη αλλά και του αντιδημάρχου Ν. Παπανικολάου. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε με βεβαιότητα ότι οι παραπάνω θα κάνουν το τελικό βήμα… Μέχρι τον Οκτώβριο πάντως είναι σχεδόν δεδομένο ότι το τοπίο εντός της «Νέας Προοπτικής» θα έχει ξεκαθαρίσει…

Οι  υπόλοιποι μνηστήρες…
Πέραν της «Νέας Προοπτικής» αλλά μέσα από τις «σάρκες» της «Νέας Προοπτικής» γίνονται συζητήσεις ώστε να καταστεί δυνατό να σχηματιστεί ένας ακόμη δημοτικός συνδυασμός. Ο επί 12 χρόνια πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς φαίνεται να δηλώνει σε φίλους και γνωστούς ότι «θα είναι παρών», χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει για την ώρα τον τρόπο με τον οποίο θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις. Θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος μετά το διάλειμμα του 2010 ή θα επιλέξει τον δρόμο του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου όπως ακριβώς το 2010; Και αυτό το ερώτημα αναμένεται να απαντηθεί σύντομα. Να σημειωθεί επίσης ότι η λεγόμενη ομάδα «Γρετζελιά» ακούστηκε πως βρέθηκε σε συζητήσεις και με κάποια στελέχη της παράταξης «Όραμα Πόλης», η οποία πλέον δεν υφίσταται μιας και ο Σταύρος Κόντος έχει και επισήμως δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την θέση του δημάρχου. Γράφτηκε μάλιστα ότι μπροστάρης σε μία τέτοια δημοτική κίνηση πιθανόν να είναι πρόσωπο που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο «Κόντου» το 2010 ενώ είχε και κατά το παρελθόν επιχειρήσει να εκλεγεί δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας. Σε καμία όμως περίπτωση δεν φαίνεται και ο συγκεκριμένος «κύκλος» ανθρώπων να έχει κατασταλάξει στο τελικό του σχέδιο. Το μόνο δεδομένο είναι ότι η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και για αυτούς  «επικίνδυνα»!

Απόστολος Κόντος – Ρούλα Πατίλη
Δύο ακόμη ονόματα που έπαιξαν και παίζουν δυνατά είναι αυτά του προέδρου του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας Απόστολου Κόντου και της Ρούλας Πατίλη (π. μέλος του τομέα ισότητας του ΠΑΣΟΚ).  Ο κ. Κόντος έχει δηλώσει ότι θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ η κ. Πατίλη δηλώνει ευθαρσώς στην αποκλειστική της συνέντευξη στην εφημερίδα μας  ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος!

Η Λαϊκή Συσπείρωση
Ποια είναι τα σχέδια της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ; Είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το πολιτικό ρεπορτάζ ότι οι διαρροές πληροφοριών από τον Περισσό… σπανίζουν. Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι το ΚΚΕ θα δώσει κανονικά το δικό του «παρών» στην εκλογική μάχη για τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Αν τώρα μας υποχρέωνε κάποιος να «ποντάρουμε» σε κάποια ονόματα από τον συγκεκριμένο χώρο, θα λέγαμε ότι τις περισσότερες πιθανότητες κατέχει είτε ο σημερινός επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βεργής Βαλασσάς είτε η δημοτική σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας  Δανάη Γκούμα.

Η παράμετρος ΣΥΡΙΖΑ-ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ…
Αφήσαμε για το τέλος την «περίπτωση» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό ότι στην πόλη μας στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση από αυτό τον χώρο είχε στηριχθεί για δήμαρχος ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» Θανάσης Μάλλιος. Σήμερα τα ονόματα που ακούγονται για το διάδοχο σχήμα, είναι αυτά του Νίκου Κασίμη και του στελέχους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Άρη Βασιλόπουλου (τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Α. Βασιλόπουλος είναι το μεγάλο φαβορί). Ουδείς όμως μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτές θα είναι και οι τελικές επιλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Άλλωστε το 35% που απέσπασε στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς… Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας:  «…με την ανάδειξη των υποψηφίων μας χωρίς παραγοντισμούς, παλαιοκομματικά τερτίπια και προσωπικές στρατηγικές. Θέτοντας εκτός νόμου, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τον παραγοντισμό μέσα στο κόμμα. Ηθικά και πολιτικά. Επιδιώκοντας συμμαχίες με ευρύτατες δυνάμεις και  προσωπικότητες στη βάση όχι μόνο των κοινών επιδιώξεων και στόχων που περιγράφει η εισήγηση, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου εντιμότητας…», απόσπασμα το οποίο δείχνει ότι δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει πρόσωπα που δεν άνηκαν μέχρι σήμερα στον  κομματικό του μηχανισμό, όπου φυσικά αυτό καταστεί δυνατό.
Εν κατακλείδι… ο «αγώνας δρόμου» ξεκίνησε. Ποτέ όμως οι εκλογικές αναμετρήσεις δεν ήταν αγώνες ταχύτητας… αλλά αγώνες πολλών «χιλιομέτρων» και «δρόμων αντοχής»…
Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα του Fx-news(Σεπτέμβριος 2013)

Προηγούμενο άρθροΔείτε την Δημοσκόπηση της Μetron Analysis: Η δολοφονία Φύσσα ρίχνει τη Χρυσή Αυγή
Επόμενο άρθροΟι π.Πρόσκοποι καθάρισαν την Πλατεία Ζέρβα…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.