Ρούλα Πατίλη: “θα θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!”

0

patilh-vettosΑποκλειστική συνέντευξη της Ρούλας Πατίλη στην εφημερίδα του Fx-news… και τον Βασίλη Βέττο, που βγάζει είδηση…

1) Κ. Πατίλη είστε ένας άνθρωπος που γενικά ασχολείται και παρακολουθεί τα τοπικά μας πράγματα. Θα θέλαμε να μας πείτε την άποψή σας για το δημοτικό μας συμβούλιο και για την λειτουργία του στο σύνολό του.

“Είναι κοινά αποδεκτό ότι η αυτή η δημοτική θητεία ήταν από τις δυσκολότερες στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι βρέθηκε το δημοτικό συμβούλιο, αντιμέτωπο με τη συγκρότηση και οργάνωση του Καλλικρατικού δήμου «Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα». Δυστυχώς πολλοί σύμβουλοι δεν πορεύτηκαν με όσα προεκλογικά δεσμεύτηκαν, ξεχνώντας τις αξίες για τις οποίες έπρεπε να αγωνιστούν. Όπως επίσης και σε όσα καινούργια προβλήματα προέκυψαν είδαμε πολιτικές που έπληξαν τον πολίτη. Αίσθημα δικαιοσύνης, συναίνεσης και προσωπικής υπέρβασης  για δύσκολα τοπικά ζητήματα δεν είδαμε.”

2) Ποια είναι η άποψή σας για την δήμαρχο της πόλης μας την κ. Γαϊτανά αλλά και για το σύνολο της «ομάδας της Νέας Προοπτικής» που ασκεί διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας;

“Η κ. Γαϊτανά ανέλαβε την διοίκηση του δήμου με την πλειοψηφία που έδωσε στη «Νέα Προοπτική» ο λαός του δήμου «Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα». Στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του σεβασμού των θεσμών, λειτούργησε σε αξιοπρεπές επίπεδο. Δυστυχώς, ορισμένα μέλη της «Νέας Προοπτικής» δεν λειτούργησαν με όσα προεκλογικά δεσμεύτηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αντιπολίτευση εντός της πλειοψηφίας και να μην μπορούν να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την λειτουργία του δήμου”

3) Έχουμε διαβάσει διάφορα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου που αναφέρουν ότι επιθυμείτε να είστε υποψήφια δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου του 2014. Έχουν βάση αυτά που γράφονται; Θα είστε υποψήφια για την θέση του «ανώτατου άρχοντα» της πόλης μας;

“Ναι θα θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Σήμερα ο δήμος «Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα» βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία καταρρακώνοντας την «δημοτική οικονομία μας», το μέλλον των παιδιών μας, τη νέα γενιά. Θεωρώ  τις δημοτικές εκλογές του 2014 αφετηρία για επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ του πολίτη και του δήμου. Είμαστε υπερήφανοι πολίτες και όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλή δήμο.”

4) Γνωρίζετε βέβαια ότι όποιος επιθυμεί να ηγηθεί σε μία προσπάθεια διεκδίκησης της δημοτικής αρχής της πόλης, πρέπει να έχει στο πλευρό του έναν μεγάλο αριθμό συνεργατών. Πιστεύετε ότι υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να δημιουργήσετε μία ισχυρή ομάδα που θα «χτυπήσει» στα ίσα τους υπόλοιπους υποψηφίους;

Έχουμε δημιουργήσει μία αξιόλογη ομάδα από επιστήμονες, νέους ανθρώπους, αξιόλογους πολίτες που από κοινού προβληματιζόμαστε για το καλό της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ο πήχης μπαίνει ψηλά όχι από φιλοδοξία αλλά  διότι οι ανάγκες του σήμερα είναι οι ανάγκες του δήμου μας, της χώρας μας. Με αίσθημα ευθύνης συζητάμε όλες τις απόψεις, αποφασίζουμε, προχωράμε ώστε να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας.

5) Κ. Πατίλη, ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες του δημάρχου που θα προκύψει τον Μάιο του 2014; Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε εν συντομία τις δικές σας σκέψεις και προτάσεις για το αύριο του δήμου μας;

“Θεωρώ ότι οι άμεσες προτεραιότητες που έχει ο δήμος μας είναι οι εξής:
α. Ανασυγκρότηση και οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου ώστε με ορθολογικό και χρηστό τρόπο διοίκησης να λειτουργεί υπέρ των δικαιωμάτων του πολίτη.
β. Επένδυση στην πράσινη ανάπτυξη
γ. Κοινωνικές δράσεις υπέρ των οικονομικώς αδυνάτων. Λειτουργία δημοτικών ιατρείων, στέγη ΑμΕΑ, ταμείο αλληλεγγύης νέων κ.α.
δ. Αύξηση εμπορικότητας με επανεξέταση δημοτικών τελών, υποδομές parking, ενεργειακά κτίρια κλπ.
ε. Όσον αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό έχουμε τεράστια κληρονομιά ως δήμος και με σύγχρονες πολιτικές (δημοτικά φροντιστήρια, δωρεάν μάθηση ξένων γλωσσών) μπορούμε να συμβάλουμε στο θεμελιώδες δικαίωμα της μόρφωσης.  Στον πολιτισμό σε συνεργασία και με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης να προχωρήσουμε στην δημιουργία Φεστιβάλ μουσικής, Φεστιβάλ Ιδεών, Νεολαίας και συναδέλφωσης με ξένες χώρες και κουλτούρες.”

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα του Fx-news(Σεπτέμβριος 2013)

Προηγούμενο άρθροΓκάλοπ: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι δήμαρχοι…
Επόμενο άρθρο“Πράσινο1” του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.