Ντου απ’ το ΣΔΟΕ στην Empire της ΑΕΚ!

0

35-1-nea-thumb-mediumΦύλλο και φτερό έκανε χθες συνεργείο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος τα βιβλία της Empire (και όχι μόνο) στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ την ίδια στιγμή διενεργήθηκε έλεγχος και στο γραφείο του οικονομικού διευθυντή (και πρώην οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ) της εταιρείας, Βασίλη Πουλάκου.

Η Empire που συστάθηκε το 2006 από τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ και διαχειριζόταν τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων με το σήμα της ΑΕΚ, βρέθηκε στο στόχαστρο κατόπιν καταγγελιών του μετόχου, πρώην προέδρου αλλά και στενού συνεργάτη του Νικολαΐδη τη διετία 2004-2006, Γιώργου Κιντή.

Η «Ε» είχε αποκαλύψει στις 10 Ιανουαρίου 2013 ότι «ο Γιώργος Κιντής κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του Σταύρου Αδαμίδη στον ειδικό γραμματέα Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα».

Στην καταγγελία ο Κιντής ανέφερε για την Empire ότι «παρανόμως δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό για τη χρήση 2011, ούτε έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος. Η ανωτέρω εταιρεία έχει την εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ». Επικαλείται επίσης δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» (29/4/2012) ότι «η Empire είχε οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 400.000 ευρώ». Ο Κιντής σημείωνε στην καταγγελία ότι κατά του Σταύρου Αδαμίδη έχει υποβάλει για το ζήτημα της Empire μήνυση στις 22/10/2012, για την οποία έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση. Επίσης από τις 9/9/2012 έχει υποβάλει καταγγελία προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με κοινοποίηση προς την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (συνημμένη).

Ο Γιώργος Κιντής καλούσε τότε τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στυλιανό Στασινόπουλο, να διερευνήσει επειγόντως το ζήτημα της εταιρείας Empire και του Σταύρου Αδαμίδη, προβαίνοντας σε έλεγχο των βιβλίων. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε χθες στην μπουτίκ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη μοναδική που παραμένει σε λειτουργία. Το συνεργείο του ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στα εμπορικά αποθέματα της εταιρείας στις αποθήκες και κατά πόσο αυτά ταυτίζονται με τα στοιχεία στα βιβλία, ενώ ξεκίνησε και ο έλεγχος των βιβλίων.

enet.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Μπάμπη Παλάσκα προς τους επαγγελματίες – εµπόρους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΔήμαρχοι: Θα παραιτηθούμε αν δεν μας ακούσει ο Σαμαράς – Κλείνουν 3 ημέρες τους Δήμους!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.