“Τέλος χρόνου” για τις προσλήψεις στους Δήμους…

0

dimoiΔεν θα γίνονται δεκτά από σήμερα 7 Ιουνίου, τα αιτήματα των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για προσλήψεις, που περιέρχονται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα σε εγκύκλιο που απεστάλη στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων αναφέρεται πως ενώ η προθεσμία που είχε τεθεί προκειμένου να αποσταλούν τα αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού και την απασχόληση αναδόχων για το 2013 έληγε στο τέλος Μαρτίου, ωστόσο εξακολουθούν να περιέρχονται στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου νέα αιτήματα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως εκκρεμεί η αποστολή και άλλων.

«Είναι προφανές ότι η καθυστέρηση αυτή ανατρέπει τον όποιο προγραμματισμό των οφειλόμενων ενεργειών από πλευράς του ΥΠΕΣ, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς» σημειώνεται στην εγκύκλιο, ενώ προστίθεται πως «ειδικά στην περίπτωση των συμβάσεων που συμπεριλαμβάνονται στο μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εγκρίσεων (για το 2013 έχει καθοριστεί σε 4.090 άτομα πανελλαδικά), η καθυστέρηση υποβολής των αιτημάτων δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση πλήρους εικόνας σχετικά με το σύνολο των αιτημάτων, ώστε να είναι δυνατή η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και η ορθολογικότερη δυνατή κατανομή των εγκρίσεων».

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, από την απόφαση θα εξαιρεθούν αιτήματα τα οποία αφορούν την ικανοποίηση αναγκών που για αντικειμενικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν μέχρι την τεθείσα προθεσμία, ενώ τα αιτήματα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από αιτιολόγηση του αντικειμενικού λόγου εκπρόθεσμης υποβολής τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα αιτήματα που αφορούν την υλοποίηση προγραμμάτων, τα οποία για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούσαν να αποσταλούν από τους ΟΤΑ και τα ΝΠΙΔ αυτών κατά την ισχύ των προθεσμιών, ιδίως λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών για την ένταξη των φορέων στα προγράμματα.

Προηγούμενο άρθροΣΟΝΦ: Ο Προκόπης Φέσσας Νικητής του 5ου Εαρινού Όπεν…
Επόμενο άρθροΣ.Καβακόπουλος: Επιστολή προς την Δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.