Με επιτυχία η εκδήλωση των Μικρασιατών (Φωτορεπορτάζ)

0

mikrasiates-26-06-2013 (4)Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» διοργάνωσε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013  εκδήλωση  γνωριμίας με το νέο Δ.Σ του Συνδέσμου (καφέ – τσάι) στο ζαχαροπλαστείο Piccadilly στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πάνω από 250 μέλη και φίλοι του Συνδέσμου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.     Τον κόσμο υποδέχονταν τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου.

 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:

Οι πανοσιολογιότατοι: Πατέρας Παντελεήμονας και Πατέρας Σεραφείμ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού  κ. Χάρης Τομπούλογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Γραμμένος, οι τοπικοί Σύμβουλοι Ν. Φιλαδέλφειας κα. Αλέκα Φακίνου και Θανάσης Κοσσύφης, ο τοπικός Σύμβουλος Ν. Χαλκηδόνας κ. Νίκος Λούτας, η Πρόεδρος του συλλόγου Αντιοχετών κα. Κατερίνα Γιαζιτζή, ο Πρόεδρος και η ταμίας του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Γιώργος Ζαρανίκας και κα. Ρένα Σταματοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΟΑΣΗ κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ν. Φιλαδέλφειας κα. Τασούλα Βασιλειάδου, η Ταμίας της Πολιτιστικής Αναγέννησης κα. Τασία Σκουλικίδου, η κα. Καίτη Καρακάση, ο κ. Γιώργος Ψαρούλης, η κα. Βάσω Φιλιππάτου, ο κ. Μίλτος Παντελιάς, η Νεανική Θεατρική Ομάδα Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, η Θεατρική Ομάδα των κατηχητικών Κοιμήσεως Θεοτόκου, η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ρένα Ζαλμά, ο κ. Γιάννης Πρατσής τ. Αντιπρόεδρος ΠΠΙΕΔ και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Χαλκηδόνας κ. Φάνης Δρεπανιάς

 Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου κα. Κωνσταντίνα Μυλωνά, που τόνισε:

Aαποφασίσαμε ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, να τιμήσουμε 4 γυναίκες Μικρασιάτισσες που η κάθε μία έχει μια διαφορετική ιστορία άλλα έχουν ένα κοινό στοιχείο:

Διδάσκουν την καθημερινότητα μας με την προσωπική στάση της ζωής τους.

 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Τριανταφύλλου παρουσίασε το νέο Δ.Σ και την Εξελεγκτική επιτροπή του Συνδέσμου ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους και στον χαιρετισμό του τόνισε:

Είναι καιρός ο μικρασιατικός Ελληνισμός να πάψει να θεωρείται και να προβάλλεται ως ένα ταλαιπωρημένο από τις ιστορικές συγκυρίες κομμάτι της Ελλάδας  και να τοποθετηθεί στη θέση που του αξίζει σε σχέση με την συμβολή του στην επιχειρηματική, επιστημονική και πολιτιστική  εξέλιξη του Ελληνικού κράτους από το 1922 μέχρι σήμερα.

Τέλος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα. Νάνσυ Λάλη μαζί με το τον Πρόεδρο του Συνδέσμου παρουσίασαν το νέο εξώφυλλο του περιοδικού του Συνδέσμου ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2013 στο οποίο απεικονίζεται η Βουρλιωτίννα ‘’ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ’’ και τόνισαν:

 Όλοι γνωρίζουν ότι οι Μικρασιάτες και οι Μικρασιάτισσες είχαν και έχουν για πάντα οδηγό την Παναγία. Έτσι και εμείς έχουμε για οδηγό  την πολιούχο της πόλης μας την Παναγία την Βουρλιώτισσα.

 Στην εκδήλωση τιμήθηκαν γυναίκες μικρασιάτισσες της πόλης μας:

Η Νίκη Τρυπιά (γεννημένη στην Αθήνα από Μικρασιατές γονείς, κόρη του αείμνηστου Δημάρχου Ν. Τρυπιά ), την απονομή έκανε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Συνδέσμου κ. Χρήστος Κοπελούσος.

 Η Ελισάβετ Περιβόλα (γεννημένη το 1928 από Μικρασιατές γονείς), την απονομή έκανε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 Η Έλλη Μαυριδερού (γεννημένη στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1920), την απονομή έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σωτήρης Κοσκολέτος.

 Η Σοφία Ιωάννου – Πατσούρα (γεννημένη στη Μενεμένη της Μικράς Ασίας το 1912, σήμερα είναι 101 χρονών), την απονομή έκανε η πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου κα. Ρένα Ζαλμά.

 Κλείνοντας την εκδήλωση το Δ.Σ ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δόθηκε ραντεβού τον Σεπτέμβριο στις εκδηλώσεις της επετείου μνήμης  της Μικρασιατικής καταστροφής.

                   Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας
 
            Τριανταφύλλου Χρήστος                             Μυλωνά Κωνσταντίνα

Προηγούμενο άρθροΙστορία:”Το σπίτι του Πατριάρχη στη Νέα Φιλαδέλφεια”
Επόμενο άρθροΝαυαγοσώστης-ρομπότ στην Κρήτη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.