Ιστορία:”Το σπίτι του Πατριάρχη στη Νέα Φιλαδέλφεια”

1

patriarxhs-filadelfeiaΤο σπίτι του Πατριάρχη ήταν στην πλατεία Πατριάρχη (η οποία είχε πάρει και το όνομά του). Την περίοδο της Κατοχής το σπίτι μετατράπηκε σε πολιτοφυλακή και στη συνέχεια γκρεμίστηκε από βομβαρδισμό των Άγγλων στα Δεκεμβριανά.

Σήμερα, στο σημείο αυτό, είναι το Flocafe και η πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας ονομάζεται πλατεία Ελ. Βενιζέλου. Το 1944 είχε φυλακιστεί στο σπίτι αυτό και ο πατέρας της Μελίτας Αδάμ, Τάσος Διαμαντόπουλος, επειδή δεν ήταν κομμουνιστής…

Καταθέτης: ΜΕΛΙΤΑ ΑΔΑΜ

Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί: Αυστηρότερα κριτήρια και λιγότερα παιδιά! Δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία η εκδήλωση των Μικρασιατών (Φωτορεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ “ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ” -ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΩΤΕΣ- ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ν.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ.ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.